İki Genç Kızın Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücü Ehliyetini 1 Ay Önce Almış - Son Dakika
Güncel

İki Genç Kızın Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücü Ehliyetini 1 Ay Önce Almış

İki Genç Kızın Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücü Ehliyetini 1 Ay Önce Almış

Adana’da 5 gün önce meydana gelen feci kazada iki genç kızın ölümüne neden olan ve 32 promil alkollü olduğu ortaya çıkan sürücünün ehliyetini yaklaşık 1 ay önce aldığı öğrenildi.

07.09.2014 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 5 gün önce meydana gelen feci kazada iki genç kızın ölümüne neden olan ve 32 promil alkollü olduğu ortaya çıkan sürücünün ehliyetini yaklaşık 1 ay önce aldığı öğrenildi. Kazada ölen Berfin Alçiçek'in babası Yalçık Alçiçek, tutuklanan sürücünün ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bir ailenin kızının ölümü üzerinden birilerini kurtarma adına senaryoların yazılması ne kadar acıdır" dedi.

Seyhan ilçesi Dilberler Sekisi'nde 2 Eylül'de meydana gelen olayda, Ersel Kaya yönetimindeki 01 COA 52 plakalı otomobil, refüje çarptıktan sonra Seyhan Nehri uçmuş, kazada Berfin Alçiçek (19) ile arkadaşı Ceren Kurülük (19) hayatını kaybetmişti. Kazada yaralı olarak kurtulan Erdinç Kürklü ile Eren Küçükgöde ise hastaneye kaldırılmıştı. Kazadan sonra yapılan incelemede 32 promil alkollü olduğu belirlenen Ersel Kaya, ifadesi alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ersel Kaya, kendisini "Berfin bana 'bas gaza bas' dedikten sonra direksiyona sarılınca kaza yaptım, vicdanım çok rahatsız pişmanım" diyerek savunmuştu.

Berfin Alçiçek'in babası Yalçık Alçiçek, yaşadıkları acıyı tarif edemeyeceğini belirtti. Berfin'in Ceren ile ortak arkadaşları sayesinde tanıştığını belirten baba Alçiçek, olay günü yaşananları şöyle anlattı:

"Ceren belli zamanlarda bize gelirdi. Olayın olduğu gün ise Ceren, eşimi aramış. 'Teyze ne olursun Berfin üniversiteye gidiyor. Ben Berfin'i çok seviyorum. Berfin bana sahip çıktı, bu gece bizde kalsın' diyor. Eşim de kıramıyor, alışveriş yapıp 19.30 sıralarında Ceren'lere Berfin'i bırakıyor. Berfin oraya giderken parmak arası terliğini, siyah şortunu ve benim tişörtüm var, her zaman 'bu benim babam' kokuyor derdi onu giyerek gidiyor. Ceren'le yemek yapıyorlar. Yemek yaptıktan sonra Eren isimli genç ile görüşerek Ceren'lerin evinden dışarı çıkıyorlar. Çorba içmeye gidiyorlar. Dilberler Sekisi'nden eve dönerken kaza gerçekleşiyor ve iki kızımızı da kaybediyoruz."

"BERFİN'İ BİZDEN ALMADILAR"

Kazada diğer çocuklarında ölebileceğini anlatan Yalçın Alçiçek, bir baba olarak hiçbir insanın evlat acısını yaşamasını kesinlikle istemediği söyledi. Yalçın Alçiçek, 5 gündür kızının hayalleri ile yaşadıklarını dile getirerek, "Gerçekten tarifi zor bir acı. Bunu ifade ederken bile insan zorlanıyor. 5 gündür kızımın hayalleri ile yaşıyoruz. Kaybettik, kızım erken gitti. Bunun üzüntüsünü yaşarken, dün internete düşen haberler bizi bir kez daha yaraladı. Yani sürücü şahısın emniyetteki ifadesi internet ortamına düşmüş, ifadede Berfin'i evinden aldım söylemi doğru değildir. Bakın bir ailenin kızının ölümünün üzerinden birilerini kurtarma adına senaryoların yazılması ne kadar acı. Olayı şöyle oldu, böyle oldu denilerek ölenlerin üzerinden kaza yapan çocuğun kurtarılmaya çalışılması doğru değil. Bu kadar acının içerisinde o çocuğun da zarar görmesini istemiyorum. Arka veya ön koltukta oturuyordu, ben bunu sorgulamıyorum. Bir acı var, bir gerçeklik var. Ben bu gerçekliği kabul etmeye çalışıyorum. Yüreğim acıyor" ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu olayda kasıt aramadıklarının altını çizen Alçiçek, "Olay yargıya intikal etmiştir. Yargı da gerekli rapor ve belgeleri toplayarak kararını verecektir. Biz verilecek bu karara saygı duyacağız. Biz şu anda kendi yasımızı tutuyoruz. Kimsenin bu acıyı yaşamasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada kazada ölen iki kızın, sürücünün iddia ettiği gibi alkollü olup olmadığı da Adli Tıp Raporu ile belirlenecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İki Genç Kızın Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücü Ehliyetini 1 Ay Önce Almış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement