İki Gönüllü Öğretmenden Çocuklara Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

İki Gönüllü Öğretmenden Çocuklara Yardım Eli

İki Gönüllü Öğretmenden Çocuklara Yardım Eli

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde 2013 yılında 10 çocuğa ücretsiz eğitim veren Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri Evrim Oflamaz ile Seher Kılıç'ın yardım eli uzattığı çocuk sayısı 300'e yükseldi.

21.08.2015 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde 2013 yılında 10 çocuğa ücretsiz eğitim veren Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri Evrim Oflamaz ile Seher Kılıç'ın yardım eli uzattığı çocuk sayısı 300'e yükseldi.

Turgutlu İlçesi Halk Eğitim Merkezi'nde ücretli olarak Beden Eğitimi öğretmenliği yapan Evrim Oflamaz ile Çocuk Gelişimi öğretmeni Seher Kılıç, ücretsiz eğitim vererek özel olarak ilgilendikleri çocuk sayısını 10'dan 300'e çıkardı. İlçe merkezindeki 4-12 yaş arası 300 dezavantajlı çocuğa çeşitli konularda ücretsiz olarak ders veren iki gönüllü öğretmen, derslerin yanı sıra çeşitli aktivitelerle çocukların topluma adaptasyonunu sağlıyor.

Beden Eğitimi Öğretmeni Evrim Oflamaz, "2013 yılında göreve başladığımızda ilçedeki dezavantajlı çocuklara yönelik önemli çalışmaların yapılmadığı dikkatimizi çekti. Kimisinin ise bir takım suç olaylarına karıştığını duyduk. Ben ve arkadaşım Seher Kılıç, bu çocukları topluma tekrar kazandırmak ve suça karışma olaylarından uzak tutmak için bir çalışma başlattık. İkimiz güçlerimizi birleştirerek ilk olarak 10 çocuğumuza çeşitli konularda dersler vermeye ve ödevlerine yardım etmeye başladık" diye konuştu.

HAFTANIN 5 GÜNÜ ÇOCUKLARLA BİRLİKTELER

Evrim Oflamaz, ilçedeki Sosyal Hizmet binasının 5'inci katındaki salonda gruplar halinde eğitim verdiklerini belirterek, "Eğitim-öğretim zamanı haftanın 5 günü 300 çocuğumuza 60'arlı gruplar halinde 2 saatlik eğitimler veriyoruz. Ancak şimdi tatil olduğu için, haftanın 5 günü çocuklarımıza sinema, piknik, tiyatro, dağcılık gibi aktivitelerimiz oluyor. Ayrıca çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı, hijyen eğitimi, anne-babaya yaklaşımlar gibi konularda eğitimler veriyoruz. Aileleriyle iletişim kuruyoruz. Onlar da bizden memnun olduklarını ve yaptığımız aktivitelerden dolayı çocuklarının çok mutlu olduğunu dile getirdiler" diye konuştu.

"HAYIRSEVERLERİMİZDEN DESTEK İSTİYORUZ"

Yaptıkları çalışmalarda kimi zaman çocuklara defter kitap, oyun setleri dağıttıklarını dile getiren Oflamaz, "Bu çalışmalarımızı ücretsiz yapıyoruz. Sadece bu çocuklarımızın iyi bir gelecek sahibi olmasını istiyoruz. Kimi zaman Turgutlu Kaymakamlığımız bize destek oluyor ve çocuklarımızı ücretsiz sinemaya götürüyoruz. Kimi zaman bazı hayırseverlerimizin desteği ile çocuklarımıza oyuncaklar temin ediyoruz. Ancak önümüzde yeni bir eğitim ve öğretim sezonu açılıyor. Bu çocuklarımızın defter, kalem gibi ders araç ve gereçlerine ihtiyacı var. Kimilerinin okul giysisine ihtiyacı var. Kendi bütçemizle bunun hepsini karşılamak mümkün değil. Bu nedenle hayırseverlerimizin, sivil toplum örgütlerimizin desteğine ihtiyacımız var. 2 kişi 300 çocuğa sahip çıktı. Bu iki gönüllünün sayısının artmasına ihtiyacımız var. Elinden tutulan her bir çocuğu, hem suça itmekten kurtarmış oluruz, hem de iyi bir gelecek temin edebiliriz" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki Gönüllü Öğretmenden Çocuklara Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement