İki Kişinin Öldüğü Kazada Yol da Kusurlu Bulundu - Son Dakika
Güncel

İki Kişinin Öldüğü Kazada Yol da Kusurlu Bulundu

İki Kişinin Öldüğü Kazada Yol da Kusurlu Bulundu

Güngören'de 20 Kasım 2013 tarihinde kavşaktan alt geçide düşerek iki kişinin ölümüne neden olan minibüs kazasına ilişkin süren davaya bilirkişi raporu geldi.

25.02.2016 14:56

Güngören'de 20 Kasım 2013 tarihinde kavşaktan alt geçide düşerek iki kişinin ölümüne neden olan minibüs kazasına ilişkin süren davaya bilirkişi raporu geldi.

Raporda, "Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmakö suçundan yaklaşık 2.5 yıldır tutuklu yargılanan minibüs şoförü Salim Dalbudak'ın 8'de 5, yolun 8'de 1, minibüs önünde manevra yapan ve kimliği tespit edilemeyen panelvanın şoförünün de 8'de 2 kusurlu olduğu tespitine yer verildi. Duruşma savcısı verdiği esas hakkındaki mütalaada sanık Dalbutak'ın "Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tutuklu sanık Salim Dalbudak ve avukatları ile kazada hayatını kaybeden maktuller Mustafa Aksoy ve Seyit Ali Durmaz'ın yakınları ile avukatları katıldılar.

Duruşmada üniversite öğretim üyelerinden oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor okundu. Raporda, tutuklu sanık Salim Dalbudak yolun koşullarına uymayan yüksek ivme ile kavşağa girdiğinden dolayı 8'de 5 oranında asli kusurlu bulundu. Raporda, sanığın kazadan hemen önce önünden geçtiği ve şoförü tespit edilemeyen panelvanın sürücüsü de 8'de 2 oranında tali kusurlu bulundu.

YOL KUSURU 8'DE 1

Yol kenarındaki korkulukların kazanın oluşumuna etki etmediği tespiti yapılan raporda, ancak korkulukların kazanın sonucunu ağırlaştırıcı etki yaptığı tespiti yapılarak, "Alt geçidin yüksekliği düşünülerek yaya kaldırımının kenarında hiç değilse orta şiddetteki çarpmaları karşılayacak mukavemette ve yükseklikte bulunmaması ve hatta kaldırımın sol tarafına bariyer tesis edilmemiş olması nedeniyle davalı idarenin hatalı olduğu kabul edilebili"ö denildi. Raporda yol kusuru 8'de 1 olarak yer aldı.

SAVCI ESAS HAKKINDAKİ MÜTALAASINDA CEZA İSTEDİ

Duruşma savcısı Tarık Fırat, esas hakkında verdiği mütalaada sanık Dalbudak'ın kavşakta aracının hızını azalmadığını, dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullandığı için kazanın oluşumunda asli kusurlu olduğunu, bu nedenle "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan cezalandırılmasını istedi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Güngören'de 20 Kasım 2013 tarihinde meydana gelen kazada Salim Dalbudak yönetimindeki minibüsün Eşref Bitlis Caddesi üzerindeki kavşakta seyrederken direksiyon hakimiyetini kaybederek düştüğü belirtiliyor. Kaza sonrası minibüs yolcuları Seyit Ali Durmaz ve Mustafa Aksoy'un öldüğü, Ali Rıza Tüydaş'ın ise yaralandığı bilgisine yer verilen iddianamede, Salim Dalbudak için "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki Kişinin Öldüğü Kazada Yol da Kusurlu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement