İkinci Bahar"Larında Diploma Aldılar - Son Dakika
Güncel

İkinci Bahar"Larında Diploma Aldılar

Katılımcılarına Boğaziçi ve Harvard üniversitelerinden sertifikası alma imkanı sunan İkinci Bahar Akademi, mezunlarını verdi.

02.07.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katılımcılarına Boğaziçi ve Harvard üniversitelerinden sertifikası alma imkanı sunan İkinci Bahar Akademi, mezunlarını verdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, yaşam boyu eğitim fırsatını üniversitenin eğitmen kadrosuyla kampüs ortamında sunan İkinci Bahar Akademi'nin 2014-2015 eğitim dönemi tamamlandı. Farklı mesleklerden gelen, kariyer sahibi olmuş ancak kendini yenilemekten vazgeçmeyen 57 mezun diplomalarını aldı.

Mezuniyet töreninde aralarında yaşı 80'e yaklaşan emekli öğretmen Nuran Memişoğlu gibi öğrenme tutkusunu her daim yaşayanlar da yer aldı. Katılımcılar, diploma mutluluğunu çocukları, torunları ve program yöneticileriyle kutlarken yıllar sonra tekrar keplerini havaya attı.

Mezuniyet törenine Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Taner Bilgiç, BÜYEM Müdürü Tamer Atabarut, programın akademik koordinatörü Prof. Dr. Meltem Özturan ve İkinci Bahar Akademi Yöneticisi Burcu Ertürk Kılıç katıldı.

Taner Bilgiç, üniversitenin değer verdiği programlardan olan İkinci Bahar Akademi'nin, hem katılımcılara hem de üniversiteye yönelik önemli kazanımlar sağlayan bir program olduğunu belirtti.

BÜYEM ve Harvard Üniversitesi işbirliğiyle ikinci yılını dolduran İkinci Bahar Akademi programının yeni dönemi Ekim 2015'te başlayacak.

Akademinin 2015-2016 döneminde, "Türkiye ve Dünyaya Genel Bakış", "Sosyal Bilimler" ve "Güzel Sanatlar ve Edebiyat" programları yer alacak. Derslerin Türkçe yapıldığı program dört ayrı modülden oluşuyor. Her modül için ayrı olarak kayıt alınıyor ve her bir modül haftada üçer saat olacak şekilde sekiz hafta boyunca devam ediyor.

Program kapsamında ayrıca her yıl bir hafta süreyle Harvard Üniversitesi'ndeki Harvard Institute for Learning in Retirement ziyaret ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İkinci Bahar'Larında Diploma Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement