İkram Çeşmesi'nden Kışın Çorba, Yazın Şerbet Akıyor - Son Dakika
Yerel

İkram Çeşmesi'nden Kışın Çorba, Yazın Şerbet Akıyor

İkram Çeşmesi\'nden Kışın Çorba, Yazın Şerbet Akıyor

Ünye Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kış aylarında vatandaşların çorba ihtiyacını karşılayan İkram Çeşmesi’nden Ramazan ayı boyunca Osmanlı şerbeti akıyor.

20.06.2016 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kış aylarında vatandaşların çorba ihtiyacını karşılayan İkram Çeşmesi'nden Ramazan ayı boyunca Osmanlı şerbeti akıyor.

Ünye Belediyesi'nin Osmanlı'nın sebil geleneğinden hareketle geliştirdiği ve bugüne kadar 61 bin 200 kişiye sıcak çorba içme imkanı sunduğu İkram Çeşmesi'nden şimdilerde buz gibi Osmanlı şerbeti akıyor. Ünye Cumhuriyet Meydanı'na kurulan İkram Çeşmesi'nden her gün 500 kişiye şerbet ikramı yapılıyor. Vatandaşların büyük beğenisini toplayan İkram Çeşmesi, iftar sonrası Ramazan Etkinliklerinin devam ettiği Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların serinlemesine yardımcı oluyor.

İkram Çeşmesi uygulaması ile 'hayır' geleneğini devam ettirdiklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Osmanlı döneminde de özel günlerde çeşmelerden şerbet aktığını kaydetti. Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda Ramazan etkinliklerine yoğun bir ilginin olduğunu hatırlatan Başkan Çamyar, sıcak havalarda vatandaşların serinlemek için İkram Çeşmesi'ne rağbet gösterdiklerini belirtti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İkram Çeşmesi'nden Kışın Çorba, Yazın Şerbet Akıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement