İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Eskişehir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında yapıldı.

16.01.2014 14:40

Eskişehir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında yapıldı.

Ticaret Odası salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Yoldaş, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ETO Başkanı Metin Güler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Tuna, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bu yılın ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılının faaliyet raporunu görüşeceklerini belirtti. Vali Güngör Azim Tuna, "İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tarafından aldığımız kararlar neticesinde, 216 adet kurs başlatılmış ve bu programlara 614 erkek, bin 556 kadın olmak üzere toplam 2 bin 170 kişi yararlanmıştır. Bu programlardan yaklaşık 500 kişi işe yerleştirilmiştir. Bizim amacımız bu iş gücü piyasasında insanlarımıza nitelik ve vasıf kazandırmaktır. Onların işe girmelerine yardımcı olacak yol ve yöntemler geliştirmek, kararlar almak, yönlendirmeler yapmak için bu amaçla senede 4 defa 3'er aylık dönemlerde İl İstihdam Kurulu olarak toplanıyoruz" dedi.

Eskişehir'in gelişmiş sanayisi ile şanslı bir bölgede olduğunu nitelendiren Vali Tuna, insanların bir vasıf kazandıktan sonra emeklerinin zayi olmadan karşılık bulabileceğini kaydetti. Eskişehir'in günden güne geliştiğini ifade eden Vali Tuna, "Bu süreci iyi takip eden ilgili kurum ve kuruluşların yaptıkları koordinasyonla geleceğe yönelik bir takım isabetli tahminlerde bulunuyoruz. Alınması gereken tedbirleri almak, insanımıza, bölgemize uygun nitelik kazandırarak onların mutlu olabilecekleri tatminkar ücretlerle, uygun işlere yerleştirilmelerini sağlamak noktasında biz de kurul olarak katkı sunmaya devam edeceğiz. 2013 yılındaki çalışmalarından dolayı kurul üyelerimize, özellikle İŞKUR Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, 2014 yılında yapılacak olan çalışmaların verimli geçmesini diliyorum" dedi.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı, İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş'ın kurul üyelerine yürütülen mesleki eğitimler ve yapılan talepler hakkında bilgi vermesiyle son buldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement