İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İŞKUR Kırklareli Müdürü Aksoy: "İş kuracak engellilere 26 bin lira hibe desteği verilecek"

17.04.2014 11:05

Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman başkanlığında, polis evinde yapılan toplantıda, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Yalçın Koca, KOSGEB Kırklareli Hizmet Müdürü Tarık Altuntaş ve kurum müdürleri katıldı.

İŞKUR Kırklareli Müdürü Hasan Aksoy, burada yaptığı konuşmasında, iş kuracak engellilere 26 bin lira hibe desteği verileceğini bildirdi.

Aksoy, Kırklareli'de işsizlik oranının azalması ve iş imkanlarının artması amacıyla İŞKUR, KOSGEB ve Kırklareli Üniversitesi işbirliğinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Engelli kişilerin hibe desteğinden faydalanması için mesleki eğitim sertifikası, girişimcilik eğitim sertifikası ile yüzde 40 ve üzeri engellilik şartının arandığını ifade eden Aksoy, şunları söyledi:

İşsiz ve vasıfsız kişilerin istihdam garantili iş gücü yetiştirme kurslarına alıyoruz. Kursa katılan engellilerin,  kendi işlerini kurmaları halinde projelerine 26 bin liraya kadar hibe destek vererek onları iş hayatına katılımlarını sağlıyoruz. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen ve koşulları uygun her engelli başvuruda bulunabilir.

2 bin lira kuruluş işlemleri, 4 bin lira işletme gideri ve 20 bin lira işletme kuruluşu için. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyon tarafından karşılanacak. Bu çalışma ile işsizlik oranın düşeceğine, iş imkanlarının artacağına inanıyoruz."

Aksoy, uygulama ile ilgili engelli vatandaşların bilgilendirileceğini kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement