İlk Kez Şubat Ayında Yağmur Duasına Çıktılar - Son Dakika
Yerel

İlk Kez Şubat Ayında Yağmur Duasına Çıktılar

Yakakent ilçesinde her yıl mayıs ayında yağmur duasına çıkan köylüler, bu yıl kuraklık nedeniyle ilk kez şubat ayında yağmur duası yaptı.

24.02.2014 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yakakent ilçesinde her yıl mayıs ayında yağmur duasına çıkan köylüler, bu yıl kuraklık nedeniyle ilk kez şubat ayında yağmur duası yaptı.

İlçenin Karaaba köyü Çökeyanı Mahallesi Camisi önünde toplanan köylüler, yağmur duası yaptı.

Yakakent İlçe Müftüsü İsmail Keskin, ilçeye 3 aydır yağmur yağmaması nedeniyle yağmur duası yaptıklarını söyledi.

Ekinlerin yağmur yağmaması nedeniyle risk altında olduğunu belirten Keskin, "Dua ederek Rabbimizden, rahmet diledik. Yağmur uzun zamandır yağmıyor. İnşallah Rabbim, insanımızı mahrum bırakmaz ve ürünlerimize bereket ihsan eder. Zaten ülkemizde de son aylarda yağmur yağmamakta, barajlarımızın doluluk oranı düşmüş durumda. Biz dua ederek Rabbimizden bereket istedik. İnşallah dualarımız kabul olur" diye konuştu.

"Şubat ayında ilk kez yağmur duasına çıktık"

Çökeyanı Mahalle Muhtarı Osman Türkmen ise, 3 aydır yağmur yağmadığını belirterek "Artık ekinlerimiz kurumak üzere. Köyde içme suyu bile bulmakta zorluk çekiyoruz. Mahsullerimiz kuraklıktan büyümedi. Yağmur duası yaparak Rabbimizden bereket istedik. Biz köyde genelde her mayıs ayında ürünlerimiz biraz daha olgunlaşsın diye yağmur duasına çıkardık. Ancak ilk kez şubat ayında yağmur duasına çıktık. Genelde bu aylarda köyümüzde 1 metre kar oluyordu. Ancak bu sene hiç yağmadı" şeklinde konuştu. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlk Kez Şubat Ayında Yağmur Duasına Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement