İlk Yardım Kursunu Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

İlk Yardım Kursunu Tamamlandı

Edirne Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen temel ilk yardım eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

25.06.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen temel ilk yardım eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü Tunca Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, herkesin  doktor olmasının mümkün olmadığını ancak ilk müdahaleyi yapacak kadar ilk yardım tekniklerini bilmesi gerektiğini söyledi.

Her vatandaşın sağlık konusunda çeşitli bilgileri öğrenmesi gerektiğini ifade eden Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Tansiyon ölçmesini herkesi bilmesi lazım. Bilmemek büyük bir eksikliktir. Aldığınız ilk yardım eğitimleri çok faydalı olacaktır. Bir insanı kurtarmak alemi kurtarmak gibidir, bir insanı öldürmek alemi öldürmek gibidir. Aldığınız eğitim gün gelir lazım olur. O zaman aldığınız eğitimleri uygulayarak kişinin hayatını kurtarabilirsiniz.

İlk müdahale çok önemlidir. Bu uygulamaya Giresun'da bütün memurlara uygulamıştım. Burada da şu an 14 bin memur var. Bunların yarısı bu eğitimleri alması lazım. Eğitim gören arkadaşları kutluyorum. İnşallah hiç lazım olmaz ama olduğu zaman insanların hayatını kurtarmış olursunuz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Şahin konuşmasının ardından, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ile eğitime katılan öğretmenlere sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlk Yardım Kursunu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement