İlköğretim Haftası - Son Dakika
Yerel

İlköğretim Haftası

Göksun ilçesinde İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

30.09.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göksun ilçesinde İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Kavşut İlkokulundaki programda yaptığı konuşmada, eğitimin medeniyetin ve gelişmişliğin temeli olduğunu söyledi.

Sürekli olarak "eğitim önemli", "eğitim şart" gibi sözlerin söylendiğine işaret eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Sevgili öğrenciler, bugün baktığımız zaman gelişmiş olan tüm toplumlar bir şekilde hamleyi öncelikli olarak eğitimden başlatmıştır. Bugün batılı diyebileceğimiz hatta tartıda ismini bulmuş muasır medeniyet diyebileceğimiz tüm toplumlar bir şekilde eğitimde ileri seviyeyi yakalamış ve bu yakaladığı seviyeye gelişmişliği getirmiştir. Bizler de bu bağlamda çalışarak, başarılı olarak ülkemizi en üst düzeye getirerek gelişmiş bir toplum olacağız. Bunun için siz sevgili öğrencilere ve değerli öğretmenlerimize çok büyük görev düşmektedir."

Ayhan, geçtiğimiz yıl yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavında ilçe birincisi olan Kavşut Ortaokulu öğrencilerine ve öğretmenlerine gösterdikleri başarıdan dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise çocukların en iyi şartlarda eğitim alabilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, ""2015-2016 eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, okulumuzun bu başarısının devam etmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Demirtaş ve Okul Müdürü Murat Bilgin'in de konuşma yaptığı program, öğrenciler tarafından okunan şiirlerle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlköğretim Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement