İmob'a Çıkartma Yapan İnegöllü Mobilyacılara Tebrik - Son Dakika
Ekonomi

İmob'a Çıkartma Yapan İnegöllü Mobilyacılara Tebrik

İmob\'a Çıkartma Yapan İnegöllü Mobilyacılara Tebrik

CNR Expo’da bu yıl 12’nci kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’na çıkartma yapan İnegöl mobilya firmalarını ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, İnegöl’ün sektörde büyük bir atılım içinde olduğunu söyledi.

31.01.2016 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNR Expo'da bu yıl 12'nci kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'na çıkartma yapan İnegöl mobilya firmalarını ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, İnegöl'ün sektörde büyük bir atılım içinde olduğunu söyledi.

Katılımcı 524 firmadan 200'ünün İnegöllü firmalardan oluştuğu fuarda, toplam 60 bin metrekarenin 25 bin metrekaresini de İnegöllü firmalar kullandı. Fuarın 2'nci gününde ilçe protokolü ile birlikte İnegöllü firmaların standını ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, İnegöl'ün sektörde büyük bir atılım içinde olduğunu söyledi. Karaloğlu, mobilya sektörünün yüksek katma değeri sebebiyle Bursa ve Türkiye ekonomisine büyük katkısı olduğunu da vurguladı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) İMOB 2016'ya katılan İnegöl firmalarını İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl katıldı. İnegöl protokolü ile birlikte katılımcı İnegöl firmaların büyük bölümünü ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, Türkiye'nin yüksek katma değeri olan sektörlerde başarı göstermesinin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin ihraç ürünlerinin ortalama kilogram fiyatının 1,6 dolar olduğunu, mobilya ürünlerinin ihracat kilogram fiyatının ise yaklaşık 3,5 dolar olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Yüksek katma değeri olan sektörlerin ülkemizin ekonomisine yaptığı katkı daha fazla. İnegöl mobilya sektörü büyük bir atlım içinde olduğunu gördüm. Bu durum, Bursa'nın ve ülkemizin ekonomisine olumlu etki yapıyor ve cari açığımızın düşmesine yol açıyor. İnegöl mobilya firmalarını ve İnegöl iş dünyası temsilcilerini yürekten kutluyorum" dedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl'ün sahip olduğu müteşebbis ruh ile Türkiye'ye örnek olduğunu ve yüksek katma değerli üretimi ile yıllardır cari fazla verdiğini söyledi. İnegöl'de Türkiye'nin ilk ilçe OSB'sinin ve Türkiye'deki ilk Ağaç İşleri ve Mobilya OSB'sinin kurulduğunu söyleyen Metin Anıl, Yenice Sanayi Bölgesi'nin kısa süre önce Islah OSB statüsü kazandığını Cerrah Sanayi Bölgesi'nin de yakında Islah OSB olmasını beklediklerini vurguladı.

İTSO Başkanı Anıl, İnegöl'ün çevre yatırımlarıyla da örnek bir sanayi şehri olduğunu vurgulayıp, "Tekstil, Otomotiv yan sanayi, gıda ve mobilya üretiminde söz sahibiyiz. Dış ticaret hacmimiz 1,5 milyar doların üzerinde. Hedefimiz İnegöl'ü Türkiye'nin mobilya başkenti yapmak" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İmob'a Çıkartma Yapan İnegöllü Mobilyacılara Tebrik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement