İncirlik'te İbadethaneye Saldırı İddiası - Son Dakika
Güncel

İncirlik'te İbadethaneye Saldırı İddiası

İncirlik\'te İbadethaneye Saldırı İddiası

İncirlik Üssü'nde çalışan işçilerin bağlı bulunduğu Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, İncirlik Üssü'nde Amerikalı askerlerin bir ibadethaneye saldırdığı iddialarıyla ilgili, "Zannediyorum alkollü biri, ibadet hanenin arka"...

11.01.2013 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İncirlik Üssü'nde çalışan işçilerin bağlı bulunduğu Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, İncirlik Üssü'nde Amerikalı askerlerin bir ibadethaneye saldırdığı iddialarıyla ilgili, "Zannediyorum alkollü biri, ibadet hanenin arka tarafından camı kırarak içeri giriyor ve mihrabın üzerindeki ay yıldızlı şekli kırıyor. Olayın tamamı budur" dedi.

Bozal, ziyaret ettiği Türk Harb-İş Sendikası Adana Şubesi'nde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnancı ne olursa olsun hiç kimsenin başka birinin inancına saygısızlık etme hakkı ve yetkisinin olmadığını belirten Bozal, "Türk toplumunun bazı kırmızı çizgileri vardır. Uğruna ölecek bazı değerleri vardır. Bunlardan bir tanesi alnının secdeye gittiği camisi, bir tanesi kutsal kitabı, bir tanesi de izzeti ve namusudur. Türk ulusunun bu saydığım kriterler uğruna öleceğini hepimiz biliyoruz. Olayı, kolluk kuvvetleri ve askeriye araştırarak yapan kim ya da kimlerse bularak kamuoyuyla paylaşacaktır. Ancak yazılanların, çizilenlerin araştırılmadan yazıldığına inanıyorum. Olay, Kur'an-ı Kerim'i parçalama, Kur'an-ı Kerim'i yakma ya da mihrabı dağıtma değildir. Asla böyle bir şey yoktur" diye konuştu.

Bozal, "Benim ağzımdan çıkanlar sizi temin ederim ki doğru bilgilerdir. Olayın doğrusu şu, birisi ya da birileri kim olduğunu bizde bilmiyoruz. Zannediyorum alkollü biri, ibadet hanenin arka taraftan camı kırarak içeri giriyor ve mihrabın üzerindeki ay yıldızlı şekli kırıyor. Olayın tamamı budur. Ancak öyle ya da böyle Türk insanının kırmızı çizgileri vardır. İşte oraya girerek onu düşürmeniz, kırmızı çizgiye müdahaledir. Onun için herkes attığı adıma dikkat edecek. Herkes ne yaptığının hesabını verecek" şeklinde konuştu.

Üs içerisindeki mescidin Amerikalı Müslümanlarla ortak olarak kullanıldığına dikkat çeken Bozal, şunları söyledi:

"Orada bizler, Amerikalı Müslümanlarla işçisiyle, subayıyla, astsubayıyla, memuruyla beraber ibadet ediyoruz. Dolayısıyla varsa bir saygısızlık tüm herkese yapılmıştır. Zaten Genelkurmay Başkanlığı'nın görevlendirdiği kişiler, üs içerisinde çalışmasını yapıyor. Ümit ediyorum olay en kısa sürede aydınlanır. İş yerimizde bu ve buna benzer sorunlar bir daha yaşanmaz." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İncirlik'te İbadethaneye Saldırı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement