İncirlik'teki Camiyle İlgili İddialar - Son Dakika
Güncel

İncirlik'teki Camiyle İlgili İddialar

İncirlik\'teki Camiyle İlgili İddialar

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, 10.Tanker Üs Komutanlığı'ndaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddialarıyla ilgili, "Zannediyorum alkollü biri, ibadethanenin arka tarafındaki"...

11.01.2013 22:06

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, 10. Tanker Üs Komutanlığı'ndaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddialarıyla ilgili, "Zannediyorum alkollü biri, ibadethanenin arka tarafındaki camı kırarak içeri giriyor ve mihrabın üzerindeki ay yıldızlı şekli kırıyor. Olayın tamamı budur" dedi.

Bozal, Türk Harb-İş Sendikası Adana Şubesi'nde, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gün önce planlanan bir program çerçevesinde, sendika sorunlarıyla ilgili bir görüşme kapsamında Adana'ya geldiğini belirtti.

Konuyu basından öğrendiğini anlatan Bozal, "Bizim de çalıştığımız işyerinde başta çalışan arkadaşlarımızı ve Türk ulusunu çok derinden üzen bir olay yaşanmıştır. İnancı ne olursa olsun hiç kimsenin başka birinin inancına saygısızlık etme hakkı ve yetkisi yoktur" diye konuştu.

Türk toplumunun bazı kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Bozal, şunları kaydetti:

"Türk toplumunun uğruna öleceği bazı değerleri vardır. Bunlardan bir tanesi alnının secdeye gittiği camisi, bir tanesi kutsal kitabı, bir tanesi de izzeti ve namusudur. Türk ulusunun bu saydığım kriterler uğruna öleceğini hepimiz biliyoruz. Olayı, kolluk kuvvetleri ve askeriye araştırarak yapan kim ya da kimlerse bularak kamuoyuyla paylaşacaktır. Ancak yazılanların, çizilenlerin araştırılmadan ortaya atıldığına inanıyorum. Olay, Kur'an-ı Kerim'i parçalama, yakma ya da mihrabı dağıtma değildir. Asla böyle bir şey yoktur."

"Benim ağzımdan çıkanlar sizi temin ederim ki doğru bilgilerdir" diyen Bozal, şöyle devam etti:

"Olayın doğrusu şu, birisi ya da birileri kim olduğunu biz de bilmiyoruz. Zannediyorum alkollü biri, ibadethanenin arka tarafındaki camı kırarak içeri giriyor ve mihrabın üzerindeki ay yıldızlı şekli kırıyor. Olayın tamamı budur. Ancak öyle ya da böyle Türk insanının kırmızı çizgileri vardır. İşte oraya girerek onu düşürmeniz, kırmızı çizgiye müdahaledir. Onun için herkes attığı adıma dikkat edecek. Herkes ne yaptığının hesabını verecek."

Bozal, üs içerisindeki mescidin Amerikalı Müslümanlarla ortak kullanıldığını vurgulayarak, "Orada bizler, Amerikalı Müslümanlarla işçisiyle, subayıyla, astsubayıyla, memuruyla beraber ibadet ediyoruz. Dolayısıyla varsa bir saygısızlık tüm herkese yapılmıştır. Zaten Genelkurmay Başkanlığı'nın görevlendirdiği kişiler, üs içerisinde çalışmasını yapıyor. Ümit ediyorum olay en kısa sürede aydınlanır. İş yerimizde bu ve buna benzer sorunlar bir daha yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ömer Yıldız

Yayıncı: Erdem Gültekin - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İncirlik'teki Camiyle İlgili İddialar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement