İncirliova'da İhtiyaç Sahipleri Yararına Kermes Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

İncirliova'da İhtiyaç Sahipleri Yararına Kermes Düzenlendi

İncirliova\'da İhtiyaç Sahipleri Yararına Kermes Düzenlendi

Semerkand Vakfı Aydın İl Temsilciği tarafından ihtiyaç sahipleri yararına İncirliova ilçesinde kermes düzenlendi.

21.04.2014 09:49  Güncelleme: 09:54

Semerkand Vakfı Aydın İl Temsilciği tarafından ihtiyaç sahipleri yararına İncirliova ilçesinde kermes düzenlendi.

Semerkand Vakfı'nın kermes açılışına İncirliova Belediye Başkanı Kürşat Kale, İncirliova İlçe Müftüsü Sacid Ekerim, TÜMSİAD Aydın İl Başkanı Nusret Ünal ve Yönetim Kurulu üyeleri, Semerkand Vakfı Aydın İl Başkanı Ercan Petekkaya, Semerkand Aydın İl Başkanı Ufuk Yolçi, Semerkand Vakfı Aydın İl Kermes Sorumlusu Yalçın Güleç, Semerkand Vakfı gönüllüleri ve İncirliova halkı katıldı.

Kermesin açılışında konuşan Semerkand Aydın İl Başkanı Ufuk Yolçi,

Sonrasında Semerkand Vakfı Adına Bir Konuşma Yapan Ercan Petekkaya, "Başkalarının sıkıntılarına duyarlı olabilmek Müslümanlığın şiarlarından biri. Efendimiz; 'Müslümanlar, bir vücut gibidir. Onun bir azası ağrıdığında, diğer azaları da bundan rahatsızlık duyar' diye buyuruyor. Kermesler, bu duyarlılığın en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Kermesten elde edilen gelirler Aydın'da, Türkiye ve dünyada ilim yuvaları kurulmasına sebep oluyor. Yardıma muhtaç kişilere el uzatılıyor. İslam dininin dünyanın dört bir tarafına yayılması için çalışmalar yapıyor" dedi.

Semerkand Kermes Birimi Başkanı Yalçın Güleç de, "Kermesimizde yatak takımlarından konfeksiyona, su böreği ve tatlı çeşitlerinden birçok değişik işlemeye, memleketlere özgü börek, tatlı ve el yapımı ürünlerinden yiyecek ve tatlı türlerine kadar birçok ürün ile Semerkand Yayınları ve Semerşah Turizm stantları yer alıyor. Kermesiniz toplumsal dayanışmaya, unutulmaya yüz tutmuş yardımlaşma faaliyetinin tekrardan gün yüzüne çıkarmasını sağlıyor" diye konuştu.

İncirliova Belediye Başkanı Kürşat Kale ise; Asr-ı Saadetten günümüze kadar gelen vakıf faaliyetlerinde kermesin yardımlaşma ve dayanışma kültürün önemli bir yere sahip olduğuna işaret etti. Başkan Kale, yapılan bu kermeslerle yardımlaşma fırsatı sunduğu için Semerkand Vakfı'na teşekkür etti.

Semerkand Vakfı'nın düzenlediği kermes İncirliova İlçe Müftüsü Sacid Ekerim tarafından dualarla açıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İncirliova'da İhtiyaç Sahipleri Yararına Kermes Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement