İnebolu Müftülüğünden Başarılı Öğrenciye Altın Hediye Edildi - Son Dakika
Yerel

İnebolu Müftülüğünden Başarılı Öğrenciye Altın Hediye Edildi

İnebolu Müftülüğü, ilköğretimini köy okulunda tamamladıktan sonra Kuran kursuna devam eden ve açık liseyi dışardan bitirerek Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanan öğrenciyi ödüllendirdi.

17.09.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnebolu Müftülüğü, ilköğretimini köy okulunda tamamladıktan sonra Kuran kursuna devam eden ve açık liseyi dışardan bitirerek Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanan öğrenciyi ödüllendirdi.

Müftü Naci Çakmakçı, Betül Gedik'i (19) makamında ağılayarak tebrik etti.

İnebolu Merkez Kuran Kursu'na giren Betül Gedik'in 2011 yılında hafızlık eğitimine başladığını, aynı yıl Açık İmam Hatip Lisesi'ne de kayıt yaptıran Gedik'in 2014 yılında hem hafızlık, hem de lise diplomasını aldığını anlatan Çakmakçı, başarılı öğrencinin hafızlığını ve açık liseyi birlikte tamamlayarak Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandığını söyledi.

"İnebolu'da ve yakın ilçelerdeki kız ve erkek öğrencilerin devam eden kurslarımıza gelmeleri ve bu şekilde lise eğitimlerini tamamlamaları ve bunu devam ettirmeleri bizim en büyük arzumuzdur" diyen Çakmakçı, tebrik ettiği Betül Gedik'e altın hediye ederek, İnebolu Kuran Kursu Derneği'nin kendisine aylık 150 lira burs desteği sağladığını açıkladı.

Babasının din görevlisi olduğunu söyleyen Gedik, "Hocalarımın ve ailemin desteğiyle hafızlığımı tamamladım. Açık lise öğrenimimi de tamamlayarak Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandım. Benim öğrenci kardeşlerime tavsiyem, İnebolu'daki bu Kuran kursu hizmetini bir fırsat bilip iyi değerlendirmeleri ve okul eğitimlerini de tamamlayarak bunu perçinleştirmeleridir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnebolu Müftülüğünden Başarılı Öğrenciye Altın Hediye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement