İnegöl Mobilyası, Hırvatistan'a Örnek Oluyor - Son Dakika
Ekonomi

İnegöl Mobilyası, Hırvatistan'a Örnek Oluyor

İnegöl Mobilyası, Hırvatistan\'a Örnek Oluyor

'İnegöl Mobilyası' markasının oluşturulması ve sektörün ticaret hacminin artması için çeşitli projeler yürüten İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), Hırvatistan'dan gelen mobilya sektörü temsilcilerini konuk etti.30 üyeli Hırvatistan...

19.10.2013 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'İnegöl Mobilyası' markasının oluşturulması ve sektörün ticaret hacminin artması için çeşitli projeler yürüten İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), Hırvatistan'dan gelen mobilya sektörü temsilcilerini konuk etti.

30 üyeli Hırvatistan Mobilya ve Tasarım Kümesi Koordinatörü Tatjana Kos ve Yönetim Kurulu Üyesi Drago Veselcic, İMOS ev sahipliğinde İnegöl'de yaptıkları incelemelerde örnek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası (ESCA) tarafından 'Bronz Kalite Etiketi' ile ödüllendirilmiş bir mobilya kümesi olduğu için İMOS'u Türkiye'de kendilerine benchmarking yapabilecekleri bir küme olarak seçtiklerini belirten Hırvatistan Mobilya ve Tasarım Kümesi Koordinatörü Tatjana Kos, dünyaca tanınan İnegöl mobilya sektörü hakkında önemli bilgiler edindiklerini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti.

"HEDEFİMİZ BRONZ ETİKETİ ALTINA DÖNÜŞTÜRMEK"

2 gün süren program hakkında bilgi veren İMOS Başkanı Mustafa Akyol; "Konuklarımız İnegöl'de toplantılar ve incelemeler yaptılar. Mobilya Test Laboratuvarı'nda da ziyarette bulundular. Yapılan görüşmelerde kendilerine dernek olarak yürüttüğümüz projeler ve İnegöl mobilya sektörü hakkında bilgiler verdik. Hırvatistan'lı sektör temsilcileri de ülke pazarı hakkında bilgi aktardılar" dedi.

Misafir ettikleri farklı ülkelerin heyetlerinin artık adını dünyaya daha fazla duyuran İnegöl mobilyasının ve İMOS'un, Avrupa'da da başarılı bir örnek olarak kabul edildiğinin göstergesi olduğunu belirten Başkan Akyol; "Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası'ndan aldığımız olduğumuz 'Bronz Etiket'i 'Altın'a dönüştürmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bizler de bazı kümleri ziyaret edeceğiz. Sektörümüzle ilgili Polonya, Hırvatistan, Avusturya gibi ülkelerde başarılı ve işbirliği talep eden kümeler var. Yurtdışı işbirliklerimizin artması ve üyelerimize dönük fayda üretmek en önemli hedefimiz" açıklamasını yaptı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İnegöl Mobilyası, Hırvatistan'a Örnek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement