İnegöl Mobilyasında 1 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi - Son Dakika
Yerel

İnegöl Mobilyasında 1 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi

İnegöl ilçesinde inşa edilen ve 10 Mayıs'ta açılması planlanan Mobiliyum Alışveriş Merkezi (AVM) bünyesinde yer alacak 200 firma, 250 milyon dolar civarında olan yıllık ihracatını 3-5 senede 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

25.04.2015 11:34

İnegöl ilçesinde inşa edilen ve 10 Mayıs'ta açılması planlanan Mobiliyum Alışveriş Merkezi (AVM) bünyesinde yer alacak 200 firma, 250 milyon dolar civarında olan yıllık ihracatını 3-5 senede 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Mobiliyum AVM Kurucu Başkanı Haluk Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşasına 2012 yılında başlanan tesisin yaklaşık 225 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu söyledi.

Özbek, İnegöl mobilyasının kalbinin bu AVM'de atacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Dünyanın 3'üncü, Türkiye'nin en büyük mobilya AVM'sini kuruyoruz. İnşaat çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi. 200'ün üzerinde showroom bulunan Mobiliyum'u 10 Mayıs'ta açacağız. Bu üretici showroomlarının tamamı ev mobilyasına dönük değişik ürünler üreten üreticilerimiz. Ana sloganımız, 365 gün fuar alanı mantığıyla dünyadaki ve Türkiye'deki tüm mobilyacılara hizmet verebilmek. 200 üyemizin yaklaşık 250 milyon dolar olan ihracatını çok kısa sürede, 3 ila 5 yıllık zaman diliminde inşallah 1 milyar dolara çıkartma hedefimiz var. 365 günlük fuar alanı mantığı dünyada Mobiliyum'la beraber 3 noktada olacak. Biri ABD'de Hay Point'te, diğeri Çin'de ve inşallah üçüncüsü de İnegöl'de olacak."

Mobiliyum'da bini aşkın kişiye istihdam sağlanacağı bilgisini veren Özbek, üyelerinin ticaretinde 5 fonksiyon öngördüklerini belirtti.

Ana fonksiyonun ihracat olacağını vurgulayan Özbek, "Diğer fonksiyonlarımız ise toptan mobilya ticareti, projeli ve taahhütlü işlerde mobilya çözüm ortağı olmak, perakende ticaret ve yabancı perakende ticareti ile istihdamdır. Özellikle projemizin yan donatılarıyla 5 yıldızlı oteli, restoranları, kafeleri, sorunsuz otoparkıyla inşallah gelen misafirlerimize çok rahat konaklama ve dinlenme imkanları da sunmuş olacağız" diye konuştu.

Özbek, Mobiliyum AVM'nin Türkiye'ye, bölgeye, Bursa'ya ve İnegöl'e hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnegöl Mobilyasında 1 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement