İnegöl'ün Kurbanlık Deposu Kayapınar'da Satışlar Başladı - Son Dakika
Güncel

İnegöl'ün Kurbanlık Deposu Kayapınar'da Satışlar Başladı

İnegöl\'ün Kurbanlık Deposu Kayapınar\'da Satışlar Başladı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, kurban bayramı öncesi hem hayvan pazarında, hem de köylerde hareketlilik başladı.

04.09.2014 11:14

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, kurban bayramı öncesi hem hayvan pazarında, hem de köylerde hareketlilik başladı.

Mahallelerinde 800 büyükbaş, 500 küçükbaş kurbanlık hayvan bakıldığını ifade eden Kayapınar Mahallesi Muhtarı Levent Zengin, sertifikalı hayvan yetiştiricileri tarafından kurbanlıkların yaylada otlatıldığını belirtti. Kayapınar'da meyveciliğin haricinde 20 yıldır hayvancılığın önemli bir iş kolu haline geldiğini söyleyen Zengin, 110 hanesi bulunan ve 550 kişinin yaşadığı mahallede hemen hemen herkesin evinde kurbanlık veya süt için hayvan beslediğini kaydetti.

Geçen yıl 700 büyükbaş hayvanın kurban bayramında satıldığını belirten Zengin, "Hayvancılığı kurbanlık için yapıyoruz. Hayvanlarımız yaylarda besleniyor. Şu anda mahallemizde 800 büyükbaş hayvan var. Kurban bayramında köyümüzde kesim işleri de yapıyoruz. Köyümüzde bunun haricinde süt hayvancılığı da var. Köyümüzde toplam 2 bin büyük baş hayvan, 3 bin baş da koyun var" dedi.

Fiyatlar hakkında da bilgi veren Muhtar Zengin, "Fiyatları büyükbaş kurbanlıklar için 3-6 bin TL, küçükbaş kurbanlıklar için ise 500 ve bin TL arasında belirledik. Geçen sene köyümüzde 700 büyükbaş kurbanlık hayvan satıldı. Hayvan pazarında da yerimiz var, ama oraya sadece 20 hayvan götürebildik. Çünkü geri kalanı köyümüzde satıldı. Bizim köyümüzde 52 sertifikalı hayvan yetiştiricisi var. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı kurslar düzenledi ve oradan belge aldık" diye konuştu.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, "52 besici kış aylarında açtığımız kursa gidip sertifika aldı. aldılar. İşlerini profesyonelce yapıyorlar. Hayvanlar yayladan yeni indi, yani yemle beslenmedi. Hayvan pazarında da yerleri var. Ancak hayvanların yüzde 80'i burada satılıyor" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnegöl'ün Kurbanlık Deposu Kayapınar'da Satışlar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement