İnegöl'ün Turizm Bölgesi Sele Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

İnegöl'ün Turizm Bölgesi Sele Teslim Oldu

İnegöl\'ün Turizm Bölgesi Sele Teslim Oldu

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nin termal turizm bölgesi Oylatsele teslim oldu.

08.06.2015 12:44

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nin termal turizm bölgesi Oylatsele teslim oldu. Tatilcilerin araçları zarar görürken, Green Termal Otel ve Oylat Pazaryeri inşaatı selden ve toprak kaymasından zarar gördü.

Bursa ve çevresinden dünden beri aralıklarla devam eden sağanak yağış, İnegöl İlçesi'nin termal turizm merkezinde sele neden oldu. Sel ve toprak kayması nedeniyle yol da ulaşıma kapandı. Tatilcilerin park halindeki araçları sele kapılarak sürüklendi. Yoğun sel nedeniyle Green Termal otel de zarar gördü. Bazı vatandaşlar sele kapılan araçları kurtarmak için seferber oldular. Sele kapılan 5 araç vatandaşların çabasıyla kurtarıldı.

Olay yerine gelen iş makineleri selin önünü kesmek için kum taşıma işlemi yaptılar. Selin geldiği bölüme giden iş makinesi de toprağa gömüldü.

Yaşanan sel ve toprak kaymasının ardından incelemelerde bulunmak için Oylat'a giden Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, "Oylat bölgesinde yoğun yağmurdan dolayı derelerin taşmasına sebep oldu. Bu taşmadan kaynaklanan Oylat kaplıcanın girişinde bulunan Green Termal otelin önündeki dere de taştı. Yoğun bir zarar oluştu. Bazı araçlar selin içinde kaldı. Hilmiye deresi taşınca Hilmiye ve Bahçekaya Mahallesi yolu kapandı. İnegöl Belediyesi ve Büyükşehir iş makinelerinin çalışmaları sonucu Oylat yolu açıldı. İyileştirme çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu kötü vaziyeti temizleriz. Bizim sevincimiz hiçbir cana gelmemesi. Can kaybı olmaması bizi mutlu etti. Sadece maddi hasar oluştu. Kişisel zarar çok yok, şirkete ait zarar var. Oylat pazaryeri inşaatı zarar gördü. Halkımıza ve tatilcilere geçmiş olsun diyorum? dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegöl'ün Turizm Bölgesi Sele Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement