İngiliz Ticaret Odası Başkanı Gaunt'tan Gto'ya Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

İngiliz Ticaret Odası Başkanı Gaunt'tan Gto'ya Ziyaret

İngiliz Ticaret Odası Başkanı Christopher William James Gaunt, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

05.05.2016 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Ticaret Odası Başkanı Christopher William James Gaunt, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, GTO Başkanı Bartık, ziyarette yaptığı konuşmada İngiliz Ticaret Odası Başkanı Gaunt'un ziyaretinin önemli bir zaman diliminde gerçekleştiğini belirtti.

Bartık, "Hainlerin saldırısının ardından gerçekleşen bu ziyaret, hem Türkiye'ye hem de dünyaya verilen önemli bir mesajdır." dedi.

TİM Akademinin "10 Ülke 10 İl" eşleştirmesinde Gaziantep'in İngiltere ile eşleştiğini hatırlatan Başkan Bartık, şöyle konuştu:

"İngiltere, 600 milyar dolarlık bir pazara sahip. İngiltere hedef pazarımız, ev ödevimizi aldık, dersimize çalışıyoruz. Gaziantep olarak, bu pazardan en iyi payı alabilmek için çalışacağız. Şu an en fazla ihracat yaptığımız 7. ülke olan İngiltere ile ticari ilişkilerimizi daha da güçlendirmeyi ve üst sıralara çıkarmayı hedefleyeceğiz. İngiltere ile AB'ye ve ABD'ye daha fazla açılabiliriz."

İş yapmak isteyen insanlar için Gaziantep'in önemli bir şehir olduğunu kaydeden Bartık, İngiltere pazarını daha iyi tanımak için bu ülkeye ticari iş organizasyonları düzenleyeceklerini kaydetti.

Gaunt ise, Gaziantep gezisini öğrenenlerin kendisini arayarak, "ziyareti iptal etmeyi düşünmüyor musun?" diye sorduğunu belirterek, "Gaziantep'e tereddütsüz geldim. Medyada çıkan olumsuz haberler nedeniyle insanlar gerçeği bilmiyor. Gaziantep'e korkmadan geldim. Her şey yolunda, insanlar işine bakıyor." ifadelerini kullandı.

Şehit olan polisler için başsağlığı dileyen Gaunt, "Yaşanan olay için üzgünüm, bu tür terörist faaliyetlerin bitmesini diliyorum. Gaziantep, çok güzel ve önemli bir şehir." ifadelerini kullandı.

İngiliz firmalardan Türkiye pazarı için çok fazla talep aldığını anlatan Gaunt, Türkiye'de faaliyet gösteren İngiliz firmalarının önemli işlere imza attığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İngiliz Ticaret Odası Başkanı Gaunt'tan Gto'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement