İngiltere'de Irkçı Saldırı: Afrika'ya Geri Dön - Son Dakika
Dünya

İngiltere'de Irkçı Saldırı: Afrika'ya Geri Dön

Manchester kentinde bir tramvayla yolculuk eden siyah Amerikalıya üç kişi ırkçı saldırıda bulundu.

30.06.2016 17:11  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manchester kentinde bir tramvayla yolculuk eden siyah Amerikalıya üç kişi ırkçı saldırıda bulundu. Amerikalının tramvaydan inmesini isteyen ve 'Afrika'ya geri dön' diyen üç İngiliz, polis tarafından gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Tramvayın içinde kaydedilen görüntülerde üç İngilizin, siyahi bir vatandaşa "Afrika'ya geri dön. ...'min göçmeni seni" diye küfürler ettiği görülüyor. Daha sonra İngiltere'de yaşadığı anlaşılan Amerikan vatandaşı, saldırganlara yaşlarını soruyor. Saldırganlar göçmen kökenli vatandaşın tramvaydan inmesi konusunda giderek seslerini yüksletip, göçmenin üzerine bira atıyor.

Manchester polisi de olayla ilgili bir açıkalam yaparken, bunun bir 'nefret suçu' olduğunu belirtti. Üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İngiltere'de özellikle Türkiye ve göçmen korkusu üzerine yürütülen Brexit kampanyalarıyla gelen referandumda AB'den ayrılması kararı çıkarken, ulusal emniyet verilerine göre ülke çapında ırkçı saldırılar ve nefret suçları yüzde 57 oranında artmış durumda.

İngiltere\'de Irkçı Saldırı: Afrika\'ya Geri Dön

Son Dakika Dünya İngiltere'de Irkçı Saldırı: Afrika'ya Geri Dön - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Yavuz: ingilizler haklı Afrikaya dönmeli. Ama Afrikadan sömürdükleri paraları o siyahi gence verdikten ve orada aldıkları can kadar ingilizin kellesini kestirdikten sonar ülkesine dönmeli. 4 0 Yanıtla
  • ak-molozlar: lan molozlar yok emperyalist yok dış güçler yok bilmem ne.siz önce kendinize bakın ülkedeki ırkçılığı görmeyip işkence ve ölümleri görmeyip sonrada ingilizler almanlar fransızlaramı laf atacaksınız.yaw ne yüzsüz bi meziyetsizsiniz anlamadımki.ülkede hergün her şehirde bombalar patlıyor,o bizden değil vurun yakın diyen işidi yere göğe sığdıramayan zihniyet sıra size gelincemi yeter bu ırkçılık bu savaş diyeceksiniz.kafanıza tükürim sizin. 0 0 Yanıtla
  • zrk: afrikalı nerde ben göremedim videoda heralde m.jackson gibi kendini beyazlatmış kamufle olmuş :D 0 0 Yanıtla

Advertisement