Instagram Mesajların Ekran Görüntüsünü Alırken Uyaracak! - Son Dakika
Güncel

Instagram Mesajların Ekran Görüntüsünü Alırken Uyaracak!

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, mesajların ekran görüntüsünün alınması durumunda kullanıcıları bilgilendiren bir uyarı sistemini aktif etti.

05.12.2016 11:14  Güncelleme: 12:45

Geçtiğimiz hafta Snapchat-benzeri belli bir süre sonra kaybolan mesaj özelliğini kullanıma sunan Instagram, yine Snapchat'in izinden giderek mesajların ekran görüntüsünün alınması durumunda kullanıcıları bilgilendiren bir uyarı sistemini aktif etti.

FOTOĞRAF VE VİDEOLARDA DA GEÇERLİ OLACAK

Sadece Instagram Direct (özel mesaj) üzerinden gönderilen geçici fotoğraf ve videolarda geçerli olan özellik, karşı tarafın ilgili fotoğraf veya videonun ekran görüntüsünü alması durumunda mesajı gönderenin bildirim almasını sağlıyor.

ENDİŞE UYANDIRMIŞTI

İlk etapta Instagram'ın sadece Instagram Direct üzerinden gönderilen değil; tüm fotoğraf ve videolar için ekran görüntüsü uyarısı gönderildiği söylentileri ortaya çıkmış ve oldukça endişe uyandırmıştı.

GİZLİCE İZLENEMEYECEK

Zira bu Instagram'da popüler tabiriyle "stalk" yapanlar, yani profilleri, fotoğrafları ve videoları gizlice izleyenler ve ekran görüntüsü alanlar için kötü bir haberdi. Ancak olayın aslında sadece Instagram Direct üzerinden gönderilen mesajları kapsadığı ortaya çıkınca birçok kişi de rahatlamış oldu.

Instagram Mesajların Ekran Görüntüsünü Alırken Uyaracak!

Son Dakika Güncel Instagram Mesajların Ekran Görüntüsünü Alırken Uyaracak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement