İnternet Bağımlığı Nedir?" Konferansı - Son Dakika
Yerel

İnternet Bağımlığı Nedir?" Konferansı

İnternet Bağımlığı Nedir?" Konferansı

Psikiyatrist Pof. Dr. Aşkın: "Gençler,günlük ihtiyaçlarının dışındaki vakitlerin çoğunu internette geçiriyor.

06.03.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği görevlisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Gençler, günlük ihtiyaçlarının dışındaki vakitlerin çoğunu internette geçiriyor. Sosyal yönü zayıf bir nesil yetişiyor" dedi.

Bursa İlim Kültür Ahlak Çevre Derneği (BİKAÇED) tarafından Korku Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İnternet Bağımlılığı" konulu konferansta konuşan Rüstem Aşkın, 93 yılında devreye girerek hayatımıza giren internetin bugün için toplumuzun vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

"İnsanlar, internette geziyor, alışveriş yapıyor, evine çiçek, kitap, pizza getirtiyor, kumar oynuyor ve adeta bunları gerçek dünyada yapıyor gibi yaşıyor" diyen Aşkın, şöyle devam etti:

"Herhangi bir bağımlılıktan söz etmek için; onsuz yapamamak, planladığından çok daha fazla zaman tüketmek, vazgeçmek istediği halde bunu yapamamak, engellendiği zaman sinirlenmek ve öfke nöbetleri geçirmek gibi bir durumun söz konusu olması gerekir. Zamanımızda en çok gençler interneti kullanıyor ve gençlerin yaklaşık onda birinde internetin yıkıcı etkileri görülüyor. Gençler, günlük ihtiyaçlarının dışındaki vakitlerin çoğunu internette geçiriyor. Sosyal yönü zayıf bir nesil yetişiyor.

Aşkın, alkol, eroin gibi madde bağımlılarına bu maddelerden haz almayı engelleyen ilaçlar verilebildiğini ancak internet bağımlığı için henüz böyle bir ilacın geliştirilemediğini bildirdi.

Gençlerin bazı basit önlemlerle internet bağımlılığından kurtarılabileceğini anlatan Aşkın, şöyle devam etti:

"Örneğin saat belirleme yapılabilir. Her gün aynı saatte internete girmek beyinde bir koşullanmaya sebep oluyor ve bir tür 'internete acıkma' gerçekleşiyor. Bu sebeple farklı saat uygulaması yapılabilir. Çocuğa herhangi bir sınırlama getirmek yerine, 'sonuçlara bakarım' yaklaşımı uygulanabilir. Yani çocuğa internet için bir zaman dilimi belirlemek yerine, 'ben senin vaktini nasıl değerlendirdiğini sınavlardaki sonuçlara bakarak değerlendiririm' denilerek çocuğa bir sorumluluk kazandırılabilir. Öte yandan bilgisayar, çocuğun odası yerine evin salonunda olabilir." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnternet Bağımlığı Nedir?' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement