Irak Başbakanı: Bazı Siyasiler IŞİD'i Meşru Göstermeye Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Irak Başbakanı: Bazı Siyasiler IŞİD'i Meşru Göstermeye Çalışıyor

Irak Başbakanı: Bazı Siyasiler IŞİD\'i Meşru Göstermeye Çalışıyor

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, bazı siyasiler, "IŞİD'i devrimci olarak isimlendirerek eylemlerini meşru göstermeye çalışıyor." dedi.

30.07.2014 18:19  Güncelleme: 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ülkedeki bazı siyasilerin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün eylemlerini meşru göstermeye çalıştığını iddia etti.

Maliki, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, bazı siyasilerin, IŞİD'i "devrimciler" şeklinde isimlendirdiğini, böylece örgütün eylemlerini meşru göstermeye çalıştığını öne sürdü.

"GÜVENLİĞİN ÇÖKMESİNDEN SORUMLULAR"

Söz konusu siyaset adamlarını, ülkedeki güvenliğin çökmesinden sorumlu olmakla suçlayan Maliki, "yaptığı toplu katliamlarda IŞİD'e siyasi kılıf sağlanmasının, söz gelimi örgüte güvenlik alanı açılmasından daha tehlikeli" olduğunu savundu.

Maliki ayrıca hükümetin kontrolü dışındaki bölgelerden kaçan Iraklılara yardım ulaştırılması için bakanlar seviyesinde komisyon kurulduğunu sözlerine ekledi.

IRAK'TA NELER OLDU?

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD'in başını çektiği silahlı gruplar, Musul gibi bazı kentlerin kontrollerini ele geçirmiş, ordu ile aralarında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Başbakanı: Bazı Siyasiler IŞİD'i Meşru Göstermeye Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • aSD: Tayyip yapıyor bunu! Gelecek bizi affetmeyecek! 20 7 Yanıtla
  • matmaca: Zamanında Türkiye sana PKK ya müsaade etme dedi. Bunların kampları var yok et dedi. teröristleri ırak hastanelerinde tedavi ettirme dedi. Ama sana zararı yok diye Türk düşmanı diye bunlara göz yumdun. Hiç mücadele etmedin. Şimdi de sen İŞID terörüyle uğraş bakalım. Nasılmış maliki efendi. Amerikanın eğittiği korkak askerlerin silah bırakıp kaçtılar. Yakında Bağdata girerse İşid seni kim koruyacak. Patlata patlata geliyorlar yanına. 9 6 Yanıtla
  • kürt: musul da camilerin bombalanmasına tepki gösteren nakşibend ordusu yani eski baasçılar ile ışit vahşileri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış olup öldürülen ışidlilerin cesetleri sokaklara atılıyor vahşilere değil ırakta yağmurlu havada su yok bu böyle biline 2 4 Yanıtla

Advertisement