Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak'ta, uluslararası koalisyon ile peşmerge güçlerinin düzenlediği saldırılarda 120 IŞİD militanının öldürüldüğü iddia edildi.

18.02.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta, uluslararası koalisyon ile peşmerge güçlerinin düzenlediği saldırılarda 120 IŞİD militanının öldürüldüğü iddia edildi.

Enbar ilindeki El-Cegayife aşiret güçlerinden sorumlu Hıdır el-Cugeyfi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uluslararası koalisyon güçleri Hadise kasabasında IŞİD'e ait iki mevziye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 30 militan öldürüldü, 4 araç da tahrip edildi" dedi.

Cugeyfi, aşiret milislerinin Irak ordusuna IŞİD'in konuşlandığı yerlerin koordinatlarını verdiğini belirterek, söz konusu bilgilerin daha sonra ABD'ye iletildiğini aktardı.

IŞİD militanlarının kasabaya giden yolu keserek yardımları engellemek için saldırı düzenlediğini ifade eden Cugeyfi, Aynu'l Esed Askeri Üssü ve Hadise kasabasını birbirine bağlayan yolda aşiret milislerinin varlıklarını artırdığını dile getirdi.

Samerra polis teşkilatından üst düzey bir yetkili ise Şari ve Tebban bölgelerine düzenlenen hava saldırılarında 70 IŞİD militanının öldürüldüğünü, örgüte ait 7 aracın da imha edildiğini belirtti.

Peşmerge güçlerinin yanında savaşan Halk Topluluğu üst düzey yetkililerinden Şeyh Ahmed es-Sebavi de IŞİD'in Mahmur ilçesinin Tel er-Rim ve Beşşar bölgelerine düzenlediği saldırılarda 2 Peşmerge mensubunun, 20 IŞİD militanının öldüğünü söyledi.

ABD'nin 2003 yılında Irak işgali sırasında kullandığı içerisinde askeri havaalanı bulunan Aynu'l Esed Askeri Üssü şu anda Irak askerlerinin ve aşiret milislerinin askeri eğitim aldığı merkez olarak kullanılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement