Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak'ın Enbar ve Salahaddin vilayetlerinde terör örgütü DAEŞ ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda, 24 kişinin öldüğü bildirildi.

05.07.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Enbar ve Salahaddin vilayetlerinde terör örgütü DAEŞ ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda, 24 kişinin öldüğü bildirildi.

Irak ordusu El-Cezira ve El-Badiye Operasyonları Komutanı Ali İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Enbar'a bağlı Ramadi kentinin batısındaki Hadise Barajı'na DAEŞ tarafından düzenlenen saldırıyı püskürttüklerini, çatışmada 20 militanın hayatını kaybettiği, 2 askerin ise yaralandığını belirtti.

Emniyet güçlerinden yapılan yazılı açıklamada da Salahaddin'e bağlı Tikrit'in El-Fethe bölgesinde DAEŞ militanlarıyla girilen çatışmada, 4 örgüt mensubunun yaşamını yitirdiği, ağır silahlarla yüklü 2 aracın imha edildiği kaydedildi.

Öte yandan, Peşmerge güçlerinin, DAEŞ tarafından Musul'un güneyine düzenlenen saldırıyı engellediği de aktarıldı.

Irak'ta, DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement