Irak'taki Göç Dalgası - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Göç Dalgası

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Muhammed: "Irak'ta yaklaşık 460 bin aile yani 2 milyon 600 bin kişi çatışmalardan dolayı evini terk etmek zorunda kaldı"

20.11.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbas Muhammed, terör örgütü IŞİD'in neden olduğu çatışmalardan dolayı, ülke içinde 2 milyon 600 bin kişinin yer değiştirdiğini belirtti.

Muhammed, Süleymaniye Valisi Behruz Heme Salih'le görüşerek, bu kentte kurulacak prefabrik kamp hakkında bilgi aldı. Toplantı çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Muhammed, "Irak'ta yaklaşık 460 bin aile yani 2 milyon 600 bin kişi, çatışmalardan dolayı evini terk etmek zorunda kaldı. Bu insanlar, güvenli bölgelere kaçtı. Bu yerlerin başında Kürdistan bölgesiyle Kerkük geliyor" dedi.

Bakanlık olarak şimdiye kadar aile başı 830 dolar para yardımında bulunduklarını aktaran Muhammed, bunda 360 bin sığınmacı ailenin faydalandığı bilgisini paylaştı. Muhammed, kalan 100 bin aileye yardım için de çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Göç ve Göçmenler Bakanı Muhammed, ayrıca Süleymaniye kentinde 20 bin sığınmacının kalabileceği prefabrike bir kamp kuracaklarını, kampın ilk kısmının, bu ayın sonunda açılacağını bildirdi. - Süleymaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Göç Dalgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement