Irak'taki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Olaylar

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'de meydana gelen patlamada biri rütbeli iki askerin öldüğü bildirildi.

12.04.2016 14:19

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'de meydana gelen patlamada biri rütbeli iki askerin öldüğü bildirildi.

Enbar Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Velid ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Felluce'nin batısında meydana gelen patlamada 8'inci Tümen'e bağlı 2'nci Alay Komutan Yardımcısı Kurmay Binbaşı Haydar et-Temimi ile bir asker öldü, bir teğmen de yaralandı." dedi.

El-Cezire Operasyonları Komutanı Ali İbrahim Debun ise güvenlik güçlerinin Ramadi kentine bağlı Hit ilçesinde iki mahalleyi daha terör örgütü DAEŞ'in elinden aldığını belirtti.

Hit ilçesinin büyük bölümünün Irak güvenlik güçlerinin kontrolünde olduğunu kaydeden Debun, ilçenin tamamının ele geçirilmesi için koalisyon güçlerinin hava desteği verdiği operasyonların devam ettiğini, oluşturulan güvenlik koridorlarıyla ailelerin ilçeden tahliyesinin sürdüğünü ifade etti.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı Enbar yetkilisi Muhammed Reşid de son dönemde güvenlik güçleri ile DAEŞ arasındaki çatışmalar nedeniyle Enbar'dan 4 bin 472 ailenin göç ettiğini kaydetti.

Reşid ayrıca 8 bin 825 ailenin ordu güçleri tarafından geçen ay terör örgütü DAEŞ'ten alınan bölgelere geri döndüğünü aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement