Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Şiddet Olayları

Irak\'taki Şiddet Olayları

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaşanan şiddet olaylarında aralarında Şii ziyaretçilerin de bulunduğu 14 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin yaralandığı bildirildi.

20.10.2016 01:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaşanan şiddet olaylarında aralarında Şii ziyaretçilerin de bulunduğu 14 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat emniyet teşkilatından Üsteğmen Nasır el-Hanun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ta Kerbela Olayı'nı anmak amacıyla kurulan taziye meclisi yakınında yaşanan patlamada 2 Şii ziyaretçinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını söyledi.

Hanun, Gazaliyye bölgesinde dükkanların bulunduğu alanın yakınındaki patlamada ise 2 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını aktardı.

Terör örgütü DEAŞ ile mücadeleye gönüllü olarak hükümet güçlerinin yanında katılan Haşd eş-Aşairi birliklerinden 2 kişinin Rıdvaniyye bölgesinde devriyeye çıktığı sırada patlamada hayatını kaybettiği, 4'ünün yaralandığı bilgisini paylaşan Hanun, El-Emin bölgesinde de ilki bir caminin yakınında, ikincisi dükkanların çevresinde gerçekleşen patlamalarda 3 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını ifade etti.

Polislerin, Şaab bölgesinde 2'si kadın olmak üzere kimliği belirsiz 5 ceset bulduğunu anlatan Hanun, cesetlerden erkek olanlarda kurşun, kadınlarda kesici alet izleri görüldüğünü sözlerine ekledi.

El-Cezire Operasyonları Komutanı Tümgeneral Kasım el-Muhammedi ise Ramadi'nin batısındaki Ane ile Rava kentlerinde koalisyon güçleriyle düzenlenen hava saldırılarında 13 DEAŞ militanının öldüğünü bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement