İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran ile Nükleer Müzakereler

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Ashton'la yarın Umman'ın başkenti Maskat'ta bir araya gelecek.

08.11.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'la yarın Umman'ın başkenti Maskat'ta, nükleer müzakerelerdeki görüş ayrılıklarını gidermek için bir araya gelecek.

İran resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, nükleer müzakereler için belirlenen son tarih olan 24 Kasım'a günler kala gerçekleşecek görüşmede, "uranyum zenginleştirme düzeyi, santrifüj sayısı ve yaptırımların kaldırılması" konularının ana başlıklar halinde gündeme geleceği bildirildi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcıları Seyyid Abbas Arakçi ve Mecid Tahterevançi, ABD Dışişleri Bakan Yardımcıları William Burns ve Wendy Sherman'ın da müzakere masasında yer alacağı belirtildi.

Maskat'taki müzakerelerin 11 Kasım'a kadar devam edeceği bildirildi.

İran, görüşme öncesinde müzakere taraflarına ısrarla üzerinde durduğu "uranyum zenginleştirme düzeyi, santrifüj sayısı, ağır su reaktörünün faaliyete başlaması ve yaptırımların kaldırılması" konularında taviz vermeyecekleri mesajını vermişti.

Dışişleri Bakanı Zarif, geçen hafta Tahran'ı ziyaret eden Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ile yaptığı görüşmede, "İran'ın nükleer hakları resmi olarak tanınması halinde, İran anlaşmaya hazırdır" ifadesini kullanmıştı.

Bundan önce de Avusturya'nın başkenti Viyana'da 14-16 Ekim tarihleri arasında bir araya gelen taraflar arasındaki görüş ayrılığı giderilememişti.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım 2013 tarihinde yapılan müzakerelerde geçici anlaşmaya varılmış ve bu anlaşma uyarınca taraflar arasında 20 Temmuz'a kadar kapsamlı anlaşmaya ulaşılması öngörülmüştü. Ancak görüş ayrılıklarının giderilememesi nedeniyle müzakereler 24 Kasım'a kadar uzatılmıştı.

Müzakereler için belirlenen son tarih 24 Kasım'dan once kapsamlı anlaşmaya varmak için çabalarını hızlandıran taraflar, daha önce uzatılan müzakerelerin son tarihini uzatmayacaklarını açıklamıştı. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • MELEK ASKER..........?: TÜRKİYE İRAN'A UYGULANAN AMBARGOYU DELMEK İÇİN ELİNDEN NE GELİYORSA YAPTI. . . FAKAT NURLU GÖZLÜK YÜZÜNDEN. . . NEYMİŞ EFENDİM. . . . SİDRET'ÜL MÜNTEHENA TUTTURDU BİZ BU AMBORGOYU NASIL DELERİZ. . . BENDE DEDİM Kİ DEMİREL NASIL AB YE TV''DE BALIKLAMA ATLIYOR. . . DERİN DEVLETE VE ASKER VE CİN'E NURLU GÖZLÜK VERECEM DERSEN BUNLAR NE YAPAR. . . DİYE SİDRET'ÜL MÜNTEHENAYA SORU SORDUM. . . . AYNISI BALIKLAMA AMBARGOYU DELERLER DEDİ. . . GERİSİ BİLİYORSUNUZ. . . . ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELDİ. . . ÖYLE YA EFENDİM. . . . NURLU GÖZLÜK. . . ? 0 0 Yanıtla

Advertisement