İranlı Satranç Sporcusu, Başörtüsü Takmadığı İçin Milli Takımdan Kovuldu - Son Dakika
Spor

İranlı Satranç Sporcusu, Başörtüsü Takmadığı İçin Milli Takımdan Kovuldu

18 yaşındaki İranlı satranç sporcusu Derakhshani, başörtüsü takmadığı için milli takımdan kovuldu, tüm müsabakalardan men edildi.

22.02.2017 16:07

Grandmaster unvanına sahip 18 yaşındaki İranlı satranç sporcusu Dorsa Derakhshani başörtüsü takmadığı gerekçesiyle milli takımdan kovuldu.

Cebelitarık'ta yapılan yarışma için milli takıma çağrılan genç kızın geleneksel başörtüsü takmayı reddettiği için turnuva sonrası takım kadrosundan atıldığı öğrenildi.

TÜM TURNUVALARA KATILMASI YASAKLANDI

Mashable'da yer alan habere göre İspanya'da öğrenci olan Derakshani'nin İran'da yapılacak tüm turnuvalara katılımı da yasaklandı.

Dorsa'nın kardeşi Boma da İsrailli rakibi Alexander Huzman'la maç yaptığı gerekçesiyle takımdan çıkarıldı. İran İsrail'i devlet olarak tanımadığı için iki ülke arasında karşılıklı hiçbir müsabaka yapılmıyor.

İRAN DIŞINDA DA YARIŞAMAYACAK

İran Satranç Federasyonu Başkanı Mehrdad Pahlevanzadeh, The Washington Post'a yaptığı açıklamada 'İlk olarak iki sporcunun da İran'daki turnuvalara katılması yasaklandı. Ayrıca İran adına yarışmaları da engellendi' ifadesini kullandı.

Derakshani önceki müsabakalarda başörtüsü kullanmıştı.

İranlı Satranç Sporcusu, Başörtüsü Takmadığı İçin Milli Takımdan Kovuldu

Son Dakika Spor İranlı Satranç Sporcusu, Başörtüsü Takmadığı İçin Milli Takımdan Kovuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement