İş Adamından Osmanlı Tarzı Düğün - Son Dakika
Güncel

İş Adamından Osmanlı Tarzı Düğün

İş Adamından Osmanlı Tarzı Düğün

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir iş adamı, düğününü Osmanlı geleneğine göre yaptı.

08.03.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir iş adamı, düğününü Osmanlı geleneğine göre yaptı. Düğün alayı mehteran takımı eşliğinde şehir merkezinden düğün evine yürüdü, gelin düğün evine atın üzerinde geldi. Yeniçeri kıyafeti giyen görevlilerin de katıldığı düğün alayını gören ilçe halkı ise bu duruma şaşırdı.

Kadirli ilçesinde yerel bir marketler zincirinin sahibi olan Kasım Yasdıoğlu, düğününde çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Osmanlı tarzı düğün yapmayı hayal ettiğini belirten Yasdıoğlu'nun düğün merasimi ilçe halkını bile şaşırttı. Düğün alayı semazenlerden, yeniçerilerden, Osmanlı tarzı kıyafet giyen görevlilerden ve mehteran takımından oluştu. Şehir merkezinde düzenlenen düğün korteji düğün evine kadar mehteran eşliğinde yürüdü. Gelin ise otomobil ile değil atın üzerinde düğün evine gitti.

Eski geleneklerin unutulmaması için böyle bir düğün yapmaya karar verdiklerini belirten damat Kasım Yasdıoğlu, "Geleneklerimiz unutulmamalı. Böyle bir düğün yapmaya karar verdik. Sağolsun eşim de bu duruma rıza gösterdi. Farklı bir düğün yaptık. Bir geleneğin devamı için de her şey eski usullere göre oldu. Çok mutluyuz" dedi.

Gelin Nazlı Yasdıoğlu ise, "Eşimi çok seviyorum. Bana böyle bir düğün yapacağı teklifinde bulunduğunda önce şaşırdım. Ama sonra kabul ettim. Gerçekten farklı ve özel bir düğün oldu. Eşim beni çok mutlu etti. Her şey için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İş Adamından Osmanlı Tarzı Düğün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement