İş Görüşmelerinde Maaş Pazarlığı Yapılmalı Mı? - Son Dakika
Ekonomi

İş Görüşmelerinde Maaş Pazarlığı Yapılmalı Mı?

Kariyer.net İnsan Kaynakları Direktörü Eda Kartal Özer iş görüşmelerinde maaş ve yan haklar hakkında nasıl konuşulabileceğini anlattı.

26.02.2015 16:52

Kariyer.net İnsan Kaynakları Direktörü Eda Kartal Özer iş görüşmelerinde maaş ve yan haklar hakkında nasıl konuşulabileceğini anlattı.

Adaylar maaş pazarlığını ne kadar öteleyebiliyorlarsa o kadar ötelemeliler diyen Eda Kartal Özer "Genellikle kurumsal şirketler minimum üç görüşme yaparlar. ilk görüşmede ve ikinci görüşmede hem şirket organizasyon adayı tanımaya çalışır hemde aday organizasyonu." dedi

Bu iki görüşmede maaşı dillendirmemek de fayda olduğunu dile getiren Eda Kartal Özer  "Karşı taraf yani şirket maaş miktarını öğrenmekte ısrarcıysa ki bu da çok haklı bir sebep aslında çünkü eğer beklentiler şirketin verebileceği bu pozisyon için önerebileceği ücretle adayın beklentisi arasında çok büyük bir fark varsa o zaman bu görüşmeleri çok da uzatmamak gerekir. Onun için şirketler genelde beklentiyi anlamaya çalışırlar ilk ve ikinci görüşmede. Bu beklentiyi anlamaya çalışırken adayın yapması gereken burada bir aralık kullanmak. Sonuçta hepimiz profesyoneliz en büyük motivasyonumuzda maaş almak." diye söyledi.

Bir hizmet verildiğini ve sonuç olarak da bu hizmetin bir bedeli olduğunu söyleyen Eda Kartal Özer bu bedeli bir aralıkla ifade etmemiz gerektiğini vurguladı ve ekledi "Şu kadar maaştan aşağıya çalışmam demek sert bir yaklaşım olabilir. Ancak benim bu pozisyonum ve benim bu pozisyonumda almam gereken ücretin şu aralıkta olması gerektiğini düşünüyorum demek pazarlığa girmez sadece hizmetimizin piyasadaki değerini ifade etmek açısından önemlidir."

Son görüşmeye gelindiğinde bir teklif söz konusu olacaksa o zaman masaya oturulduğunda net beklentinin karşı tarafa iletilmesini söyleyen Eda Kartal Özer bunun sadece maaş değil yan haklar içinde gerekli olduğunu ifade etti.

Maaş kararlaştırmalarında pazarlık sözcüğünü doğru bulmayan Kariyer.net İnsan Kaynakları Direktörü Eda Kartal Özer "Pazarlık yapmaktan ziyade benim değerimi ben bu şekilde ön görüyorum aday olduğum şirkette böyle görüyorsa birlikte çalışabilirizi karşı tarafa iletmek lazım." diyerek sözlerini sonlandırdı.

İş Görüşmelerinde Maaş Pazarlığı Yapılmalı Mı?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi İş Görüşmelerinde Maaş Pazarlığı Yapılmalı Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement