İş: İsdemir Grevi Türk İşçi Hareketinin Geleceğini Belirleyecek - Son Dakika
Güncel

İş: İsdemir Grevi Türk İşçi Hareketinin Geleceğini Belirleyecek

İş: İsdemir Grevi Türk İşçi Hareketinin Geleceğini Belirleyecek

İsdemir Grevinin 6'ncı gününde Çelik-İş Sendikası'nın bağlı olduğu Hak-İş konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, İskenderun'a gelerek grevdeki işçilere destek verdi.

21.07.2013 01:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsdemir Grevinin 6'ncı gününde Çelik-İş Sendikası'nın bağlı olduğu Hak-İş konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, İskenderun'a gelerek grevdeki işçilere destek verdi. İşçilerle bir araya gelen Mahmut Arslan'ı Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ve ilçe teşkilat yöneticileri karşıladı. Ziyarette konuşan Cengiz Gül, İsdemir grevinin başarılı olup, olamayacağını merakla beklediğini belirterek, "Çelik işçisi 89'lu yıllardan aldığı ruhu, bugün onların kardeşleri çocukları sürdürüyor. Bu anlamlı direnişi başlatırken, konfederasyonumuz yönetim kurulu ve genel başkanı ile birlikte aldık" dedi.

"BAŞARILI OLMASI GEREKİYOR"

Mahmut Arslan ise Çelik-İş Sendikası, Hak İş Konfederasyonu ve 16 sendikasının bu grevin arkasında olduğunu belirterek, "Dünyadan bakıldığı zaman, biz önceki gün İTÜK ve ETÜK genel sekreterliklerini bilgilendirdik. Deniyor ki bu grev aslında Türkiye işçi hareketinin geleceğini belirleyecek bir grevdir. Yaşanan büyük grevler, ne yazık ki fiyasko ile sonuçlandırılmıştır. Bu bilinçsizlik, öngörüsüzlük Türkiye işçi hareketine ihale edilmemesi için başarılı olması gerekiyor" diye konuştu.

"FEDAKARLIK ZAMANI YÖNETENLERDE"

Genel Başkan Arslan, sadece İskenderun ve Türkiye'nin değil, dünya işçi hareketi içinde bir tristör kağıdı olduklarını vurgulayarak, "Grevi kırmak için her türlü taktiğe rağmen, bugün burada olmanız ekmeğinize ve onurunuza sahip çıkmanız her türlü takdirin üstündedir. İsdemir'in rakibi değiliz, bizler bu bacaların sahibiyiz. İsdemir'in zor günlerinde, kapatılma tartışmaları yapıldığı günlerde bu işletmeye sahip çıkarak fedakarlık yaptınız. ve şimdi fedakarlık yapma zamanı burayı yönetenlerde" dedi.

"EKMEĞİMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Grevin bitmesi için her türlü gayretin içerisinde olduklarını kaydeden Arslan, işçilere şöyle seslendi:

"Siz bu grevin, bizim taleplerimizin gerçekleştirildiği toplu sözleşme masasında uzlaştığımız ve kısa zamanda grevin bitmesi için her türlü gayretin içerisindeyiz. Ekmeğimize ve geleceğimize sahip çıktığımızı her yerde ifade edelim. Sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz. Gerçekten dünyaya örnek bir tavırla İskenderun halkı bizim yanımızda. Bu azim bu gayret belediye başkanlarında hangi partiden olursa olsun bizimle beraber olması bir şeyi gösteriyor. Siz haklısınız, demeye getiriyor."

"İSDEMİR'İN ÖNÜNÜ KESMİYORUZ"

Mahmut Arslan, kendilerinin İSDEMİR'in önünü kesmediklerini tam aksine sahipleri olduğuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bizi ne kadar İsdemir'in önünü kesmek isteyen adamlar zannetseniz de biz İsdemir'in sahibiyiz. Kafamızın arkasında gizli bir gündem yok. Amacımız ortada. O zaman bu taleplerimizi iyi incelesin başka işlerle uğraşmasın, bu grevi bir an önce bitirelim. Bu grevle biz dostlarımızı sevindirdik yeni umutlar ektik. Türkiye'de milyonlarca emekçinin derdine derman olacak bir çıra yaktınız, bu çırayı söndürtmeyin."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İş: İsdemir Grevi Türk İşçi Hareketinin Geleceğini Belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement