İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda Değişiklik - Son Dakika
Politika

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda Değişiklik

İşverenlere iş sağlığı ve güvenliği konusunda yeni yükümlülükler getiren ve Ermenek'te işsiz kalan maden işçilerine 3 ay ücret ödenmesine imkan veren tasarının TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülmesine başlandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "Tasarıyı hepimizin.

29.01.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışma hayatında işverene yeni yükümlülükler getiren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nu herkesin sahiplenmesi için sonuna kadar diyalogdan yana olduklarını söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 2012 yılında yürürlüğe giren yasanın çağdaş ve Avrupa standartlarında olduğunu ifade ederek, "Çıkardığımız yananın, yaşanan kazalar sonrasında ceza ağırlıklı değil, rehberlik ağırlıklı olması gayretlerimizi akamete uğratacak düzenlemeler ihtiva ettiğini gördük. Bu tasarıyla müeyyideler getiriyoruz" dedi.

Çelik, 580 meslek standardını belirleyen Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun ilk kez bu tasarıyla birikimlerini pratiğe dökeceğini anlatarak, standardı belirlenen mesleklerde sertifika almayanların çalışmasının mümkün olmayacağını, bu dönüşümün devrim niteliğinde olduğunu belirtti.

Tasarının katkı sunmak isteyenlere açık olduğunu dile getiren Çelik, "Tasarının mükemmel olmasını isteriz ama en azından mükemmele yakın düzenleme olarak Genel Kurul'a inmesi ve hepimizin sahiplenmesi için sonuna kadar diyalogdan yanayız" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement