İş Sanat Nisan Ayında Dopdolu - Son Dakika
Kültür Sanat

İş Sanat Nisan Ayında Dopdolu

İş Sanat Nisan Ayında Dopdolu

İş Sanat zengin programıyla nisan ayında da sanatseverlerin uğrak noktası olacak.

18.03.2014 14:40  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Sanat baharın enerjisini yansıtan programıyla nisan ayını renklendiriyor

İzleyicilerine sezon boyunca klasik müzikten dünya müziğine, şiir dinletilerinden, çocuk müzikallerine uzanan geniş yelpazede nitelikli bir program sunan İş Sanat, nisan ayında da zengin içeriğiyle İstanbul'u renklendiriyor.

İş Sanat'ta nisan programı Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası'nın keman sanatçısı Baiba Skride ile vereceği iki özel konserle başlıyor. Hemen ardından caz tutkunlarının merakla beklediği The Spring Quartet projesi kapsamında Jack DeJohnette, Joe Lovano, Esperanza Spalding ve Leo Genovese İş Sanat sahnesine konuk oluyor. Müziğe edebiyat ile keyifli bir ara veren İş Sanat, Her Şey İnsanı Sevmekle Başlar başlıklı hikâye dinletisiyle Sait Faik'i anıyor. İş Sanat'ın klasik müzik konserleri kapsamında sahne alacak bir diğer isim ise Patricia Kopatchinskaja. İş Sanat seyircisinin çok sevdiği-sanatçıya bu kez Bavyera Radyo Oda Orkestrası, Flamenko'nun genç yıldızı Fuensanta "La Moneta"ve perküsyon sanatçısı Augustin Diaserra eşlik ediyor. İş Sanat Dünya müziği serisinin nisan ayındaki konuğu ise İspanyol müziğinin çınarlarından Paloma San Basilio oluyor. İş Sanat her zaman olduğu gibi nisan ayında da minik izleyicilerini unutmuyor ve onları Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler müzikali ile Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti'ye bekliyor.

Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası'ndan İki Özel Konser

Klasik müzik severlerin buluşma noktası olan İş Sanat, nisan ayında Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası'nın iki gece üst üste vereceği klasik müzik konserlerine ev sahipliği yapacak. Zoltan Kocsis'in 1997 yılından bu yana müzik direktörlüğünü yürüttüğü ve konserlerde yönettiği topluluğa ilk gece Letonyalı keman virtüözü Baiba Skride eşlik edecek. 2001 yılında Queen Elisabeth Yarışması birincisi olan, tekniği ve müziğe olan tutkusuyla günümüzün en parlak kemancıları arasında gösterilen Baiba Skride ve Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası, Beethoven ve Dvorak'a ayırdıkları özel bir repertuvarla 1 Nisan'da İş Sanat sahnesinde olacak.

Hemen ardından 2 Nisan'da bir performans daha sunacak olan topluluk, bu kez Mozart, Çaykovski ve Haydn'dan eserler seslendirecek. Budapeşte Festival Orkestrası'nın kurucusu ve aynı zamanda Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası'nın da daimi şefi olan Zoltan Kocsis orkestrayı yönetmenin yanı sıra konserin solistliğini de üstlenecek.

2003 yılında Debussy ve Ravel eserlerinin orkestrasyonunu içeren CD kaydıyla "Yılın En İyi Macar Klasik Albümü" ödülünü alan Kocsis yönetimindeki orkestra, aralarında Gidon Kremer, Gabor Boldoczki, Natalia Gutman'ın da bulunduğu ve Türk müzikseverlerin aşina olduğu seçkin müzisyenlerle verdikleri konserlerle tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip. Bu iki güzel konseri kaçırmak istemeyen klasik müzik tutkunları 1 ve 2 Nisan tarihlerini ajandalarına not edebilir.

Cazın efsane isimleri İş Sanat sahnesinde buluşuyor

Cazı birçok farklı tarzla harmanlayan ve 20. yüzyılın en etkili davulcuları arasında gösterilen Jack DeJohnette'in önderliğinde, saksafon devi Joe Lovano, başarılı genç müzisyen ve solist Esperanza Spalding ve Arjantinli avangart piyanist Leo Genovese "The Spring Quartet" projesiyle İş Sanat sahnesinde bir araya geliyor.
"Fusion"ın en önemli temsilcilerinden Miles Davis ve caz müziğinin duayenlerinden; Dave Holland, Chick Corea, Stan Getz ve daha birçok isimle yaptığı çalışmalarla kitlelerin hayranlığını kazanan ve rock and roll tınılarıyla renklendirdiği doğaçlamalarıyla, caz müziğin sınırlarını yeniden çizen Jack DeJohnette. Sololarıyla dinleyicileri etkisi altına alan ve New York Times'ın 'caz tarihinin en iyi müzisyenleri' arasında gösterdiği Grammy ödüllü tenor saksafon devi Joe Lovano. Grubun 2011 yılında Grammy'de 'en iyi çıkış yapan' sanatçı ödülüne layık görülen en genç üyesi Esperanza Spalding ve piyanist Leo Genovese. Bu muhteşem dörtlünün sahnede yapacağı müzikal işbirliği caz tutkunları tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

Farklı nesillerden, başarılı müzisyenlerin bir araya geleceği ve caz tarihinin iz bırakan örneklerinin modern bir yaklaşımla yeniden yorumlanacağı konser 9 Nisan Çarşamba akşamı İş Sanat'ta.

Sait Faik ölümünün 60. yılında İş Sanat sahnesindeki dinletiyle bir kez daha anılıyor

Modern hikâyemizin kurucularından Sait Faik, ölümünün 60. yılında Her Şey İnsanı Sevmekle Başlar isimli dinletiyle İş Sanat sahnesinde anılıyor. Çoğunlukla insan sevgisi teması üzerinde duran ve toplumdaki sıradan insanın yabancılaşmasını ele alan usta yazarın hikâyelerini Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirecek. Atilla Birkiye'nin düzenlemesi ve Mehmet Birkiye'nin rejisörlüğüyle eski bir radyo kayıt stüdyosu düzeninde seslendirilecek hikâyelere Serdar Yalçın'ın müzikleri eşlik edecek. Sait Faik'in "Projektörcü," "Alt Kamara," "Plajdaki Ayna," "Sivriada Geceleri" ve "Hişt Hişt" gibi öykülerinin seslendirileceği dinleti, 14 Nisan Pazartesi akşamı İş Sanat'ta.

Patricia Kopatchinskaja ve Fuensanta La Moneta ile Mozart'tan Piazzola'ya müzik şöleni

2010 yılında BBC Müzik Dergisi Ödülü'ne layık görüldüğü Beethoven Keman Konçertosu yorumuyla geçtiğimiz sezon İş Sanat seyircisini büyüleyen Patricia Kopatchinskaja bu kez Bavyera Radyo Oda Orkestrası eşliğinde İş Sanat sahnesine konuk oluyor. Yenilikçi çizgisi ve derin ifade yeteneğiyle uluslararası arenada adından övgüyle söz edilen sanatçıya, Münih'in en değerli orkestrasının yanı sıra Flamenko'nun genç yıldızı Fuesanta La Moneta ve perküsyon sanatçısı Agustin Diaserra da eşlik edecek. İspanyol besteci Mauricio Sotelo'nun keman, Flamenko dansçısı ve perküsyon için yazdığı Luz sobre lienzo (Light on Canvas) isimli yeni eserinin seslendirileceği gecede klasik müzik ve Flamenko tınıları harmanlanacak. Repertuarında P. De Sarasate, Mozart ve Astor Piazzolla'nın Buenos Aires'in Dört Mevsimi eserlerinin de yer aldığı bu özel performans 17 Nisan Perşembe akşamı gerçekleşecek.

Evita rolüyle kalplere taht kuran İspanyol diva Paloma San Basilio 25 Nisan'da İş Sanat'ta

İş Sanat'ta dünya müziği serisinin nisan ayındaki konuğu ise İspanyol müziğinin en önemli isimlerinden Paloma San Basilio olacak. Müzik kariyerine 1975 yılında ilk albümü Sombras ile adım atan San Basilio, 3 yıl sonra Bebu Silvetti'nin Secretos adlı parçasıyla İspanya listelerinde hızlı bir şekilde zirveye yükseldi. İsveç'te düzenlenen 1985 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Juan Carlos Calderón'un La Fiesta Terminó adlı şarkısını seslendiren İspanyol sanatçı, Eurovision tarihinde ülkesini en iyi temsil eden şarkıcılardan biri oldu. Plácido Domingo ve José Carreras gibi sanatçılarla gerçekleştirdiği düetlerle uluslararası arenada ses getiren usta sanatçı 2006 yılında Latin Grammy Yaşam boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü. 40 yıla yaklaşan müzik kariyerinde 30'u aşkın albüm ortaya koyan Paloma San Basilio 80'lerin sonunda sanat kariyerine oyunculuğu da ekledi. Sanatçı, başrolünü üstlendiği Evita müzikalinde tüm dünyada büyük beğeni topladı. İspanyol müziğinin çınarlarından Paloma San Basilio, 25 Nisan akşamı hayranlarını İş Sanat'a bekliyor.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler farklı bir yorumla İş Sanat sahnesinde

İş Sanat minik izleyicilerinin kalbini Grimm Kardeşlerin klasikleşen masalı Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile kazanıyor. Yavuz Pekman uyarlaması ile sahnelenen masal, yönetmen Işıl Kasapoğlu'nun gözünden bambaşka bir müzikale dönüşüyor. Dördüncü yılında da büyük ilgiyle karşılanan müzikalde Pamela Spence kötü kraliçeyi canlandırırken, Semaver Kumpanya'dan tanıdığımız Merve Dizdar Pamuk Prenses rolüyle karşımıza çıkıyor. Ünlü oyuncu Serkan Keskin ise Pamuk Prenses'in cücelerinden yaşlı ve huysuz cüce rolünde minik seyircileri güldürüyor.

"Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" yenilikçi yorumuyla küçüklerin hayal dünyasını zenginleştirirken, büyüklere özlediği duyguları yeniden yaşama fırsatı sunuyor. İş Sanat, minik sanatseverleri, 13 Nisan Pazar günü bu müzikli serüvene davet ediyor.

İş Sanat minik izleyicilerini Öylesine Bir Dinleti ile eğlendiriyor

Türkiye'nin birçok şehrinde 200'den fazla temsil gerçekleştiren "Öylesine Bir Dinleti" adlı müzikal oyunun minik sanatseverler için uyarlanan versiyonu "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" bir kez daha İş Sanat'ta sahneleniyor.

İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik yazılan oyun çocukların tiyatro, opera, bale ve klasik müzik gibi sanatın farklı dallarıyla tanışmalarını ve hoşça vakit geçirmelerini amaçlıyor. Murat Göksu'nun yazıp yönettiği oyuna Ece Göksu piyanosuyla eşlik ediyor. Oyunda Nazlı Deniz Boran, Deniz Likos, Ahmet Baykara, Zafer Erdaş ve Gökhan Ürben rol alıyor.

Opera ve müzikallerden seçilen masallaştırılmış şarkılar ve aryaların miniklere teatral bir anlatımla sunulduğu "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" 27 Nisan Pazar günü İş Sanat'ta sahnelenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İş Sanat Nisan Ayında Dopdolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement