Isabelle Yacoubou: Çin'de Askeri Kamptan Kaçtım - Son Dakika
Spor

Isabelle Yacoubou: Çin'de Askeri Kamptan Kaçtım

F.Bahçe'den ayrıldıktan sonra Çin'e giden basketbolcu Yacoubou, "Federasyon bizi ligden men etti, takım arkadaşlarım askeri kampta kalma cezasına çarptırıldı." dedi.

27.12.2014 16:52  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ile yollarını ayıran Isabelle Yacoubou, Türkiye 'den ayrılıp ayrılacağına pişman oldu. Milliyet'te yer alan habere göre, kariyerine Çin'de devam eden Fransız basketbolcunun başına olmayacak işler geldi. 1.95'lik pivot, kendisine ait blog sayfasından yaptığı itiraflarla basketbol kamuoyunu hayrete düşürdü. Yacoubou, Uzakdoğu'daki kariyerine zorunlu olarak son vermesinin nedenlerini dile getirdi.

Çin'in Heilongjiang Chenneng takımıyla yollarını ayıran ve şimdi İtalyan Schio'ya transfer olan Yacoubou, Çin ekibinden ayrılmasına yol açan olayları şöyle anlattı:

"SON SANİYEDE GELEN BASKET..."

"Bayi Kilin takımı karşısındaki maça moralli çıktık. Bu kulüp Çin Ordusu'ndan filizlenen bir kulüptü. Ayrıca milli takım forması giyen geniş bir oyuncu grubuna sahipti.

Oyunu almış gibiydik. 0.6 saniye kalmıştı. Rakip takımdan bir forvet kendisine gelen topu aldı. Çembere yakın yerden salladı ve isabeti buldu. Hakem basketi geçerli saydı. Ancak bu sürede bu basketin atılabilmesi mümkün değildi. Dolayısıyla biz itiraz ettik ve video görüntüsünün izlenmesini istedik. Ancak hakemler bunu kabul etmedi.

"TAKIM ARKADAŞLARIN ASKERİ KAMPTA KALMA CEZASINA ÇARPTIRILDI"

Kulübümüzün bütün maçı kayıt altına alan kendi kameraları da vardı. Bunlara bakmalarını istedik onu da reddettiler. Sonra sabırları tükendi ve bize ya uzatmaları oynayın ya da maçı hükmen kaybedin dediler. Uzatmaları oynamayı reddettik.

Olayın orada bu şekilde kapanacağını zannediyordum. Ardından federasyon bizim takımı ligden men etti ve sezonun geri kalan kısmında mücadele edemeyeceğimizi duyurdu. Antrenörümüze iki yıl men cezası verildi. Takım arkadaşlarım ise bir askeri kampta kalma cezasına çarptırıldı. Bir yabancı olarak benimse valizleri toplamam gerekiyordu. 48 saat sonra Avrupa 'ya geri döndüm. Onların bu cezaları kabul edişlerindeki kaderci anlayışlarına çok şaşırdım. 45 derece sıcaklıkta, askeri kampta kalmak onlar için hiç de hoş bir tecrübe olmayacak."

Isabelle Yacoubou: Çin\'de Askeri Kamptan Kaçtım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Isabelle Yacoubou: Çin'de Askeri Kamptan Kaçtım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement