İşçilerin Üretimi Durdurma Kararına Tepkisi - Son Dakika
Yerel

İşçilerin Üretimi Durdurma Kararına Tepkisi

Çelik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Koç: "Dün itibariyle hiçbir arkadaşımızın iş akdi feshedilmemiş olup olumlu veya olumsuz gelişmelere karşı önlem alabilmek için tüm üyelerimizle fabrika binasında beklemekteyiz ve iş yerimizi terk etmiyoruz"

11.09.2013 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Gebze ilçesinde çalıştıkları fabrikanın üretime ara vermesi kararına tepki gösteren 418 işçinin, alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek fabrika bahçesinden ayrılmama kararı almasına ilişkin, hiçbir işçinin iş akdinin feshedilmediğini, olumlu veya olumsuz gelişmelere karşı önlem almak için tüm üyelerle fabrika binasında beklediklerini, işyerlerini asla terk etmediklerini bildirdi.

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 50 yıldır alüminyum sektöründe öncü olarak faaliyet gösteren firmanın uzun dönemdir finans sıkıntıları yaşadığını, 12 yıldır çalışanların ücretlerinin yanı sıra devlet alacakları, SGK primleri, banka borçları ve piyasa alacaklarının zamanında ödenemediğini savundu.

Şirketin düştüğü durum nedeniyle alacaklarının 2,5 katına çıktığını idda eden Koç, şunları kaydetti:

"Şirket yönetimi 7 Eylül'de sendikamıza içinde bulundukları mali kriz nedeniyle üretime ara vermek zorunda kaldıklarını iletmiştir. O günden bu yana şirket yetkilileriyle yapılan görüşmeler ile çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması yönünde görüşmeler sürdürülmektedir. Şirketin bugüne kadar bize ulaşan herhangi bir iflas veya iflas erteleme gibi kararı yoktur. Bu nedenle kimi basın yayın kuruluşlarında çıkan haberler bizdeki bilgilerle örtüşmemektedir.

Şirket patronu ve hissedarlarıyla bugün sendikamız Genel Başkanı Cengiz Gül başkanlığında bir heyetin yapacağı görüşme neticesinde sorunlarımızın çözümü için çaba sarf edeceğiz. İşyerinin çalışması ve üyelerimizin işini kaybetmemesi, işyerinin kapanması veya başka gelişmeler olması halinde ise ücret ve tazminat alacaklarımızın garanti alınması en temel talebimiz olacaktır. Dün itibariyle hiçbir arkadaşımızın iş akdi feshedilmemiş olup, olumlu veya olumsuz gelişmelere karşı önlem alabilmek için tüm üyelerimizle fabrika binasında beklemekteyiz ve iş yerimizi terk etmiyoruz." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşçilerin Üretimi Durdurma Kararına Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement