IŞİD Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Yerel

IŞİD Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Şanlıurfa'da kamu malına zarar verdikleri ve kolluk kuvvetlerine saldırdıkları iddiasıyla 3 kişi tutuklandı.

09.10.2014 18:05  Güncelleme: 21:10

Şanlıurfa'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde kamu malına zarar verdikleri ve kolluk kuvvetlerine saldırdıkları iddiasıyla 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırmasını protesto gerekçesiyle dün gece Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi'nde toplanarak izinsiz gösteri düzenleyen, kamu malına zarar veren, kolluk kuvvetlerine taş, sopa ve molotof kokteyle saldırdığı belirlenen Orhan Y, Celal C. ve İbrahim R. polis ekiplerince gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı.

Van

Terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle Van'ın Başkale ilçesinde gösteri düzenleyen eylemciler, sağlık ocağı ve kadın konukevini yaktı.

IŞİD saldırılarını protesto etmek için sabah saatlerinde DBP ilçe binası önünde toplanan bir grup gösterici, sloganlar atarak çarşı merkezi yakınlarında bulunan Başkale 1 Nolu Sağlık Ocağı önüne geldi.

Buradaki sağlık ocağı ile yanındaki kadın konukevini ateşe veren göstericiler, daha sonra Hakkari-Van karayoluna barikat kurup yolu trafiğe kapattı. Grup, dağılmaları yönünde uyarı yapan güvenlik güçlerine havai fişek ve taşlarla saldırması üzerine, tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulunuldu.

Mahalle aralarında devam eden gösterilerde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silah kullanıldığı ifade edilirken, olaylara karışan 20 göstericinin ise gözaltına alındığı öğrenildi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel IŞİD Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement