Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Yerel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Şırnak Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Birlik: "Çözüm sürecine sahip çıkarak, kirli odakların oyunlarına gelmemiz gerekiyor" Şırnak Toplumsal Çalışmalar Derneği Başkanı Bayık: "Hepimize düşen vazife, barış sürecine el birliğiyle katkı sağlamaktır"

24.10.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Cihan Birlik, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin, "Çözüm sürecine sahip çıkarak, kirli odakların oyunlarına gelmemiz gerekiyor" dedi.

Birlik, yaptığı açıklamada, izinsiz gösterilerde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda iş yeri ve binanın zarar gördüğünü söyledi.

Başlatılan çözüm sürecinin önemine değinen Birlik, bu sürece herkesin destek vermesi ve huzur ikliminin sürüdürülmesi gerektiğini vurguladı.

"Çözüm sürecine sahip çıkarak, kirli odakların oyunlarına gelmemiz gerekiyor" diyen Birlik, bir daha benzer olayların yaşanmamasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Şırnak Nuh Eğitim-Der Başkanı Nurettin Tatar ise, bölgede çözüm süreci ile yaklaşık 2 yıldır huzurun hakim olduğunu ifade ederek, halkın da huzurlu bir yaşam istediğini söyledi.

"Kurban eti paketlerini yoksullara ulaştırmaya çalışan gençleri öldürmek kimseye yarar sağlamayacaktır" ifadelerini kullanan Tatar, can kayıplarından büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Tatar, şöyle dedi:

"Eğer halkınızı seviyorsanız eğer halkınızla beraberseniz o zaman halkın refahı, mutluluğu, birliği için el birliğiyle çalışıp, bu halkı mutlu edelim ve refah seviyesi yükselsin. Okullar, hastaneler yakılmasın, yollar tahrip edilmesin."

Olaylarda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Tatar, bu tür olayların son bulmasını diledi.

Şırnak Toplumsal Çalışmalar Derneği Başkanı Ekrem Bayık da, tepkilerin daha demokratik yollarla gösterilmesi gerektiğine inandığını kaydederek, son olayların can kayıpları ve maddi zararın yanı sıra moral bozukluğuna neden olduğunu aktardı.

Çözüm sürecinin devam etmesi için herkese önemli görevler düştüğünü anlatan Bayık, "Hepimize düşen vazife, barış sürecine el birliğiyle katkı sağlamaktır" diye konuştu. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement