Işid'in Musul Müzesi'ne Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Işid'in Musul Müzesi'ne Saldırısı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Musul Medeniyet Müzesinin yıkılmasını kınayarak, "Bu eylem, terör örgütü IŞİD'in insanlık tarihi ve uygarlığı için ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğunu gösteriyor" dedi Barzani, yaptığı yazılı açıklamayla, Musul'un tarihi medeniyet müzesinin yıkılmasından üzüntü duyduğunu belirterek, "Kürdistan ve Irak halkı, Musul Müzesi'nin yıkılma görüntülerinden ızdırap duymuştur.

27.02.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Musul Medeniyet Müzesinin yıkılmasını kınayarak, "Bu eylem, terör örgütü IŞİD'in insanlık tarihi ve uygarlığı için ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğunu gösteriyor" dedi

Barzani, yaptığı yazılı açıklamayla, Musul'un tarihi medeniyet müzesinin yıkılmasından üzüntü duyduğunu belirterek, "Kürdistan ve Irak halkı, Musul Müzesi'nin yıkılma görüntülerinden ızdırap duymuştur. Terör örgütü IŞİD, tarihi eser olan heykelleri ve diğer değerli eşyaları vahşice yıktı. Bu eserler Milattan yüzlerce yıl öncesine ait önemli kalıntılardı. Bu eylem, terör örgütü IŞİD'in insanlık tarihi ve uygarlığı için ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Müzenin yıkılmasının bütün dünya uygarlığına büyük bir zarar verdiğini vurgulayan Barzani, şöyle devam etti:

"Bu nedenle inanıyoruz ki tüm dünya bizim gibi üzüntülüdür. Bu eserler Mezopotamya, Asur, Kildan, Medya ve eski İslam dönemlerine aittir. Bu insanlığın mirası için büyük bir kayıptır. Bu eylem göstermiştir ki IŞİD sadece insana karşı değildir. Aynı zamanda insana ait her türlü eserin, değerin ve uygarlığın da düşmanıdır."

Neçirvan Barzani, müzedeki eserlerin bölgede yaşayan halkların birlikte yaşama kültürünün bir nişanesi olduğuna işaret ederek, şunları belirtti:

"Buradan Musul Valisi Esil Nuceyfi'nin de çağrısına destek veriyoruz. UNESCO ve bütün bölge ülkelerine çağrıda bulunuyoruz. IŞİD'in müzeyi yıkmadan önce çaldığı değerli parçaların dışarıya çıkarılmasına engel olun. Çünkü onlar Irak'ın ve bölgenin önemli zenginliklerinden birer parçadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid'in Musul Müzesi'ne Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement