Işid'le Mücadele - Son Dakika
Güncel

Işid'le Mücadele

Işid\'le Mücadele

Batı Kanada Somalili Kanadalılar Kongresi Başkanı, IŞİD propagandalarına karşı hükümeti yardıma çağırdı.

25.09.2014 12:12

Batı Kanada Somalili Kanadalılar Kongresi Başkanı Mahamad Accord, ülkedeki Somali toplumunun, terör örgütü IŞİD'in kendisine militan bulmaya çalıştığı topluluklardan olduğunu belirterek, bu hususta hükümetten yardım istedi.

Merkezi Kanada'nın Alberta eyaletinin başkenti Edmonton'da bulunan Batı Kanada Somalili Kanadalılar Kongresi Başkanı Accord, IŞİD'in Somalili gençlerden taraftar bulmaya devam ettiğini belirtti.

Edmonton'da günlerdir haber alınamayan 6 gençten bazılarının Irak'tan, bazılarının da diğer bölge ülkelerinden ailelerini telefonla arayıp IŞİD'e katıldıklarını bildirdiklerini söyleyen Accord, Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper'a açık mektup gönderdi.

Mektupta, IŞİD için eleman toplayanların, 16-25 yaş arası gençlere yöneldiklerini belirten Accord, "sosyal olarak toplumdan dışlanmış, ailesini kaybetmiş, işi ya da sorumluluğu olmayan ilk nesil gençlerin, örgütün propagandasını yapanların hedefinde olduğuna" vurgu yaptı.

Ülkedeki Somali toplumunu hedef alan çalışmalar karşısında hükümeti yardıma çağıran Accord, şunları kaydetti:

"Bu terörist grup, son derece gelişmiş teknik imkanları ve profesyonel yaklaşımları ile ne yazık ki gençlerimizin beyinlerini yıkamaya, onlara terörist aktiviteleri bir başarıymış gibi göstermeye devam ediyor. Kandırdıkları gençlerin yol masraflarını ve harçlıklarını karşıladıklarını duyuyoruz. Bu unsurlara karşı bizler, imamlarımız ve devlet birlikte çalışmak zorundayız. Gençlerimize, oralara öldürmeye ve suç işlemeye gittiklerini ve insanlığa karşı suç işlediklerini anlatmak durumundayız. Yapacakları şeyin, cennetin değil, cehennemin anahtarı olacağına onları ikna etmeliyiz."

Ailelere de seslenen Accord, IŞİD'e katılmak isteyen çocuklarına engel olmalarını, bunu başaramıyorlarsa mutlaka güvenlik birimleriyle temas kurmalarını tavsiye etti. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid'le Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement