IŞİD'li 2 Bombacı Adıyaman Hemşehriliğinden İhraç Edildi - Son Dakika
Güncel

IŞİD'li 2 Bombacı Adıyaman Hemşehriliğinden İhraç Edildi

IŞİD\'li 2 Bombacı Adıyaman Hemşehriliğinden İhraç Edildi

Adıyaman Belediyesi tarafından Suruç ve Ankara'daki saldırıları gerçekleştiren IŞİD'li Yunus Emre ve Şeyh Abdurrahman Alagöz kardeşler, hemşehrilikten çıkarıldı.

19.11.2015 18:40  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Belediyesi tarafından daha önce Suruç ve Ankara'daki bombalı saldırıları gerçekleştiren IŞİD'in canlı bombaları Yunus Emre ve Şeyh Abdurrahman Alagöz kardeşler, meclis kararıyla hemşehrilikten çıkarıldı. Toplantıda Adıyaman'ın huzur kenti olduğu vurgulandı.

TÜM ÜYELER OY BİRLİĞİYLE KABUL ETTİ

Adıyaman Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi ve Ankara Ten Garı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği saldırıları canlı bomba olarak gerçekleştirilen Adıyaman nüfusuna kayıtlı Yunus Emre Alagöz ile Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün hemşerilikten çıkarılması görüşüldü. Tüm meclis üyelerinin katıldığı toplantıda gündeme getirilen Alagöz kardeşlerin hemşehrilikten çıkarılması maddesi, tüm üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

"KENTİN İMAJINI SARSIYOR"

Toplantıda konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, kent olarak terörün her zaman karşısında olduklarını ve huzur kenti olarak anıldıklarını ifade etti. Yaşanan saldırıları gerçekleştiren canlı bombaların Adıyamanlı olmasının kentin imajının sarstığını ifade eden Kutlu şöyle konuştu:

"2 KİŞİ MAALESEF BÜTÜN ŞEHRİ UTANDIRAN EYLEMLERE KALKIŞMIŞ"

"Adıyaman halk olarak, yapı olarak her türlü terörün karşısında durmuş ve ne kendi içerisinde ne de dışarıda katliamlara karışmamış bir ildir. Son günlerde yaşadığımız olaylarda Adıyaman kimliği taşıyan 2 kişi maalesef bütün şehri üzen bütün şehri utandıran eylemlere kalkışmış ve hem Türkiye'nin imajına hem de Adıyaman'ın imajına ciddi zararlar vermiştir. Bunlardan birisi Suruç'ta canlı bomba olarak kullanılmış diğeri ise Ankara'da canlı bomba olarak kullanılmıştır. Biz bu yapılan eylemi Adıyaman'da tasvip etmediğimiz ve Adıyamanlıya yakışan bir eylem olmadığını göstermek maksadıyla bu konuyu meclis gündemine taşımış bulunuyoruz.

"BU BELKİ DE İLK DEFA OLACAK KARARDIR"

Mevzuatta fahri hemşehrilik beratı verme Belediye Meclisi'nin yetkisindedir ancak hemşehrilikten ihraç gibi bir durum yoktur. Ama biz Adıyaman Belediye Meclisi olarak; bu teröristlerin Adıyamanlı olarak tanıtılmasından da rahatsızlık duyduğumuz bir gerçektir ve bu durumda başkanlık olarak sizlerden teklifimiz bu. Gerek Ankara'daki gerekse Suruç'taki canlı bomba eylemlerinin Adıyamanlılar tarafından lanetlendiğini ve bu eyleme kalkışanların onlara yardım edenlerin en şiddetli bir şekilde kınandığını belirtmek ve bu Yunus Emre Alagöz, Şeyh Abdurrahman Alagöz isimli teröristlerin hemşehrilikten çıkarılmasını teklif ediyoruz. Bu belki de ilk defa olacak bir karardır. Ama bunların, Adıyaman'ın bu isimler ile anılması ve bu isimlerin ak ve berrak olan birbirleri ile kardeşçe yaşayan Adıyaman'ın imajını zedelemesinde müsaade etmememiz lazım. Bu sebeple bu eylemlerin kınanmasını ve bunların da Adıyamanlı olarak kabul etmediğimizin kamuoyuna duyurulmasını Meclis'in gündemine getirdik."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD'li 2 Bombacı Adıyaman Hemşehriliğinden İhraç Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • rizeli: işid yuvası adıyaman 1 7 Yanıtla
  • ..: adıyamanın nasıl bir yer olduğu islam çay ocağından belli. 3 3 Yanıtla
  • Dmg-mori: Işid belki savunulamaz fakat, düşmanımin düşmanı dostumdur misali olaya sevinmedim diyemem.. ATATURK ve TÜRK bayrağı olmayan bir barış eylemi.. Aynı zamanda Sadece HDP,işçi partisi, çekiç orak, komünist partiler , bir tane vatan evladı yoktu.. No problem!! 1 2 Yanıtla
    anti emperyalizm: Moronsun zaten 0 0
  • ismi lazım değil: Her yerin iyisi kötüsü vardır Adıyaman bu iki kişinin yaptığıyla kıyaslanmamalı yıllardır Güneydoğu d bir il olmasına rağmen hiç adını bu tür kötü olaylarla duyurmadı. adıyaman huzur şehri ve de huzur şehri olamaya da devam edecek .....Kimsenin gücü yetmeyecek Adıyamanın adını kirletmeye ........Adıyaman adına sevindim çok güzel bir karar ......Bu tür kişiler diriyken hemşerilikten çıkarılmalı......Bu tür düşünceli kişiler yaşarken vatansızlığın ne olduğu öğrenmeli sonra gitmeli 1 1 Yanıtla
  • orak&çekiç: bu sahibine yaramayan tiplerin siyonizm ve emperyalizmin oyunlarını görmeleri için bir fırın ekmek yemelleri lazım...siyonizmin ve emperyalizmin desteği olmadan dünyadaki hiç bir terör örgütü adım dahi atamaz.dünyada terör örgütleri holdingleşti ve konsorsiyum halindede hareket edebiliyorlar ve siyonist ve emperyalist patronlardan aldıkları işin taşeronluğunu yapmaktan başka görevleri yok 1 0 Yanıtla
  • eheh: önce menzildekileri çıkarın kafirler.allahu akbar 1 0 Yanıtla
  • kafa: vay be şaşırdım gan gardaşları olmaması gerekirdi ayıp etmişler 1 0 Yanıtla
  • hacı bozan: emliyet uyuyor galiba uyumaya devam etsinler. 0 1 Yanıtla
  • halife : Zaten onlarda çıkmak istiyordu şehitler ölmez 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement