The Daily Telegraph: IŞİD Papa'yı Türkiye'de Öldürebilir - Son Dakika
Güncel

The Daily Telegraph: IŞİD Papa'yı Türkiye'de Öldürebilir

The Daily Telegraph: IŞİD Papa\'yı Türkiye\'de Öldürebilir

İngiliz gazetesi The Daily Telegraph, "Vatikan, IŞİD'in Papa Francis'e Müslüman bir ülkede suikast girişiminde bulunmasından korkuyor." dedi.

17.09.2014 17:08  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz The Daily Telegraph gazetesi bugün birinci sayfadan verdiği haberinde Vatikan’ın IŞİD’in Papa Francis’e Müslüman bir ülkede suikast girişiminde bulunmasından korktuğunu yazdı.

"IŞİD PAPA'YI TÜRKİYE'DE ÖLDÜREBİLİR"

BBC'de The Daily Telegraph’ın haberine atfen “IŞİD Papa’yı Türkiye’de öldürebilir” yorumunu başlık yaptı.

"PAPA TÜRKİYE'DE SALDIRIYA UĞRAYABİLİR"

Gazete Irak’ın Vatikan Büyükelçisi Habib El-Sadr’ın İtalyan La Nazione gazetesine yaptığı uyarıya yer verdi. Papa, Pazar günü çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye ilk ziyaretini yapacak. Papa’nın, Pazar günkü Arnavutluk gezisinden sonra Kasım ayında Türkiye’yi ziyaret edeceğine işaret eden Habib El-Sadr, Papa’nın Türkiye’de IŞİD saldırısına uğrayabileceği tehlikesine değindi.

TÜRKİYE'YE DİKKAT ÇEKTİ

Pazar günü Arnavutluk’u ziyaret etmeye hazırlanan Papa’ya yönelik IŞİD tehditlerinin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen El-Sadr Arnavutluk’un yanı sıra Papa’nın Türkiye’de de saldırıya açık olduğunu ileri sürdü.

PAPA 28 KASIM'DA TÜRKİYE'YE GELECEK

Diplomatik çevrelerden öğrenildiğine göre Papa’nın Türkiye ziyareti 28 Kasım’da başlayacak.

Papa’nın 30 Kasım’da Fener Rum Patrikhanesi’nde Aziz Andreas yortusuna katılması bekleniyor. Papa Ankara’da da resmi temaslarda bulunacak.

IŞİD militanları, son haftalarda halifeliklerini Roma’ya kadar uzandıracaklarını ve bayraklarını Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’nda dalgalandıracaklarını iddia etmişlerdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel The Daily Telegraph: IŞİD Papa'yı Türkiye'de Öldürebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • mamoste: Gerçek incili bulan hiristiyan hemen müslüman olur hiristiyan kalmaz. 37 6 Yanıtla
    .: buldun mu ? 0 0
  • tuna: Yeni Türkiyede yortu yapılır denizden hac çıkartılır kilise ayinleri yapılır. Önceden Türkiyede böyle törenler yoktu. 4 3 Yanıtla
  • CARSI.BJK.AKPKK.YA.KARSI: Is. it Degil IS. ITTIN ANASI BABASI AKP ÖLDÜRÜR YAZSANIZ DAHA DOGRU OLUR. . . 4 3 Yanıtla
  • DAGILIN: BU NEYA YOK ŞU GERÇEK HRİSTİYANLIK YOK BU GERÇEK HRİSTİYANLIK O DİNİN HÜKMÜ KALSAYDI KURAN İNMEZDİ YOK BEN HRİSTİYANLIKLA CENNETE GİDERİM DİYORSANIZ TEK İHTİMAL VAR SÜLEYMAN ATEŞ ZEKARİYA BEYAZ VEYA ABDULAZİZ BAYINDIRA CENNET TESLİM EDİLİRSE :)) 6 0 Yanıtla
  • git: yortu mortu bahane. rumlar sanki kendi ülkelerinde deniz yok yunanistandan gemiye binip istanbul'da denize hac atıp çıkarıp tören yapıp uçakla geri dönüyorlar herhalde. kendi ülkelerinde yortu yapsınlar. yada ırak ta olabilir. işid in içinde avrupa devletlerinden kafa kesen katil caniler çok. 3 1 Yanıtla
  • oyun: işid savunmasız müslümanları insanları öldürüyor. Evinden toprağından çıkarıyor. Arkasından pkk peşmerge girip bayrağını dikiyor. Papa ve camiasıyla bir sorunları yok görünüyor. işid için otuzbin diyorlar peşmerge kaç bin çatışmadan bayrak dikiyor. 3 0 Yanıtla

Advertisement