IŞİD Suriyeli Muhalifler İçin Ölüm Listesi Yayınladı - Son Dakika
Güncel

IŞİD Suriyeli Muhalifler İçin Ölüm Listesi Yayınladı

IŞİD Suriyeli Muhalifler İçin Ölüm Listesi Yayınladı

Irak'ta ilerleyişi durdurulamayan IŞİD, Suriye'de ölümle tehdit ettiği 70'den fazla, muhalif lider, sanatçı ve entellektüelin listesini yayınladı.

17.08.2014 17:32  Güncelleme: 20:34

Terör örgütü IŞİD, ölümle tehdit ettiği 70'den fazla Suriyeli muhalifin listesini açıklayarak muhalif lider, sanatçı ve entellektüelleri tehdit etti.

ARALARINDA SİYASETÇİ DE VAR GAZETECİ DE

Suriye'nin doğusundaki Er-Rakka kentindeki IŞİD'in İslam Hukuku Komitesi üyesi Ebu Ayşe el-Cezravi imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, "Mürted (dinden çıkmış), ajan ve Hilafete karşı olmak" ile suçladığı, aralarında siyasetçi, gazeteci, eski milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu 70'den fazla Suriyeli muhalifin listesini yayınladıklarını belirtti.

MUHALİFLERİ DİNDEN ÇIKMIŞ OLARAK GÖRÜYORLAR

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) üyeleri, Suriye Müslüman Alimler Birliği mensubu İslam alimleri, SMDK dışında yer alan Birleşik İslami Cephe'ye destek veren bağımsız aydınlar ve Suriyeli aktivistlerin bölgesel ve uluslararası çeşitli istihbarat örgütleri için çalıştıklarını iddia eden Cezravi, açıklamasında, Suriyeli muhaliflerin örgüt aleyhine propaganda yaptığı ve öldürülmeleri gerektiğini iddia etti. Açıklamada IŞİD'e karşı olan tüm Suriyelilerin "mürted oldukları" ileri sürülerek Suriyeli muhaliflerin öldürüleceği tehdidinde bulunuldu.

700 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Suriye'nin İdlib, Rakka ve Halep kırsalında varlık gösteren IŞİD, Rakka ve Deyr'uz-Zor kent merkezlerini kontrol ediyor. Örgüt, Halep kırsalında İslami Cephe adlı muhalif grupla çatışıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden (SOHR) yapılan açıklamada, IŞİD militanlarının kontrollerindeki Deyr'uz-Zor kırsalındaki eş-Şuaytat, Granic, Ebu Hammam, El-Keşkiyye beldelerinde son iki haftada eş-Şuaytat aşiretine mensup çoğu sivil en az 700 kişiyi "örgüte itaat etmedikleri için mürted oldukları" gerekçesiyle öldürdüğü ifade edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IŞİD Suriyeli Muhalifler İçin Ölüm Listesi Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • peshmerge: turkiye isit a katilimi azaltsin biz kurtler bitiririz 33 18 Yanıtla
  • elazığ: ışid öldürebildiğin kadar öldür sonra durama göre bakarız 13 25 Yanıtla
  • hakan: sizinde ölüm listeniz hazır hepiniz cehennemi boylayacaksınız Işid teröristleri geberinnn 24 11 Yanıtla
  • koray: İsrailli Amerikalı İngiltereli alman . . . . . . . . . . . . . . . kafirleri ne zaman listelerine alcaklar pardon ama yeterince Müslümanı şiisin sünnisin bilmem nesin diye katletmediler değilmi , insan öldüren zihniyete lanet olsun bunu yapan kim olursa olsun lanet olsun 33 1 Yanıtla
  • YPG: ACIYORUM ŞU İŞİDE SONLARI GELDİ BUGÜN 120 İŞİD MİLİTANI DAHA ÖLDÜ MUSUL BARAJI PEŞMERGE KONTROLÜNE GEÇTİİ EN BÜYÜK HATASI KÜRTLERE BULAŞMAK OLDU BULAŞANLARIN HALİ ORTA 40. 000 )))))))))))) 18 12 Yanıtla
    resat: git be abd uçakları yollamasaydı tarihte kürt bırakmazdı bunlar neyin kafasındasın okadar kolaymı 0 0 Dawlat al islam: Biz sadece sizin gibi kafirlerle savaşıyor olsaydık şuan Irak'ta kürt kelimesini ağzına alan kalmazdı. Kendinizi satmış olduğunuz Amerika ve İngiltereye dua edin. Siz şeytana tapan kafirler o kafirlere hizmet ettikçe sizinlede savaşımız bitmeyecek. 0 0 HAKİKAT: lan dewlat siz korkaklıktan başka ne biliyorsunuz insanların ellerini arkadan bağlayıp öldürmek yürekli insan işimidir?siz sevgi nedir bilmezssiniz korkudan başka birşey bilmiyorsunuz bu korkularınızı başka insanlarada taşımak istiyorsunuz ama herkes sizin gibi ahmak ve korkak dikkat ediyormusunuz sizde allah sevgiside yok yalnızca korku var çünkü hayatta ne pislikler nekirli işler yaptığınızı kendinizde biliyorsunuz ama emin olun cehennem olmaktan kurtulamayacaksınız. bu kirli korkularınızda sizi kurtaramayacak çünkü allah her şeyi biliyor 0 0 HAKİKAT: lan oğlum kör ustura, amerika ve israil babanızı ortadoğuya kim getirdi israil babanızı ilk kim tanıdı 90 sene evlatlık yapmadınızmı donunuza kadar vermedimi size hala en büyük üsleri türkiyede değilmi utanmazca nasıl hala böyle konuşuyon önce kendi utancını gör usturanın körü 0 0
  • elazığ: helal temizle oraları çok yahşi biji miji süper 3 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement