IŞİD, Yezidi İlçesi Şengal'i Ele Geçirdi - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Yezidi İlçesi Şengal'i Ele Geçirdi

IŞİD, Yezidi İlçesi Şengal\'i Ele Geçirdi

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Şengal'de peşmerge kuvvetlerinin geri çekilmesi sonucu kent IŞİD militanlarının kontrolüne geçti. Halk korkudan dağa çıkmaya başladı.

03.08.2014 14:56  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Musul'dan Suriye sınırına koridor açmak için peşmerge kuvvetlerine saldıran IŞİD militanları ile Suriye sınırında çatışmalar sürerken IŞİD, Telahfer'den yüzlerce Türkmen ailenin sığındığı Yezidi ilçesi Sincar'ı ele geçirdi. İlçeden binlerce insan Sincar dağına kaçıyor.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Çatışmaların yoğunlaştığı Zummar kasabasının da IŞİD'in eline geçtiği ileri sürüldü. Musul'dan Suriye sınırına doğru hareket halinde olan binlerce IŞİD militanı ile peşmergeler arasında yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

AİLELER DAĞA ÇIKMAYA BAŞLADI

Peşmerge kuvvetleri, IŞİD'in bir çok noktadan saldırısına daha fazla dayanamayarak geri çekildi. bugün saat 10.00 sıralarında IŞİD kuvvetleri Şengal'e girdi. IŞİD kuvvetlerinin ilçeye girmesi öncesinde aralarında ilçeye sığınan yüzlerce Türkmen ailesi ve Yezidi Kürtler Şengal dağına kaçmaya başladı. Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu aileler dağa çıkarak IŞİD'dan kurtulmaya çalışıyor. Şengal ve Zummar ve KESK kasabalarına bağlı bir çok köy de IŞİD'in eline geçti. Zummar kasabasının da bugün Sabah saatlerinden itibaren IŞİD güçlerinin kontrolüne geçtiği bildirildi.

SAVUNMA HATTI OLUŞTURULUYOR

Peşmergenin savunma amaçlı geri hatta çekilmesi nedeniyle, Suriye'nin Rojava bölgesinden yüzlerce YPG'li yardım amacıyla Kürdistan bölgesine geçti. YPG birliklerinin Şengal kasabasına doğru hareket halinde olduğu ileri sürüldü. Musul'dan Suriye'ye açılan Rabi ilçesindeki sınır kapısı ise YPG'nin kontrolüne geçti. Rabia'nın karşısında yer alan Suriye'nin Tilkoçer (Yarubiye) sınır kapısı ile birleştiği ve YPG'nin yanısıra KYB peşmergelerinin de sınır kapılarını korumak için bölgeye askeri yığınak yaptığı öğrenildi. Şengal ilçesini alarak Suriye sınırına ilerleyen ve sınır kapılarını almayı hedefleyen IŞİD saldırısına karşı koymak için KDP, KYB peşmergeleri ile YPG'nin güçlü bir savunma hattı oluşturmaya çalıştığı bildirildi.

"ÇOK AĞIR SİLAHLAR VAR"

Bu arada IŞİD'e karşı kapsamlı bir saldırı yapmak amacıyla Kürt yönetiminin beklediği ağır silahların da uçakla Erbil havaalanna geldiği bildirildi. Rudaw gazetesine konuşan Peşmerge Bakanlığı sorumlusu Helgurt Hikmet, "Ağır silahlar havaalanına ulaştı. Çok ağır silahlar var. Bunları IŞİD'e karşı kullanacağız" dedi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD, Yezidi İlçesi Şengal'i Ele Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (77)

  • Koray Irmak: Allah IŞİD'in kürleri yok etme yolunda allah yardımcısı olsun. 10 79 Yanıtla
    argeş ırmak: allah seni gibileri ıslah etsin beyinsiz ahmak 0 0 yezidi: çin 500 uygur türünü öldrdü bundan büyük müjdemi olur başörtüyü başınıza geçirdi hahaahahahahahah 0 0 amedli: Bedduan tutarsa Sıra sana gelecek, sıra sana geldiğinde sen hangi deliğe kaçacaksın? 0 0
  • yakamoz: işid savaşçıları inşallah ortadoğunun hepsini alır 8 59 Yanıtla
  • HÜSEYİN: yaşa ışid 25 40 Yanıtla
  • Koray Irmak: Bakın beyler ve bayanlar. Bu ekıyaların zaten yok edilmesi gerekiyordu. Ancak içimizdeki hainler yüzünden bitiremedik bu işi. Şimdi bu işi IŞİD yapacak hakkıyla inşallah. Bu terörsitlerin zaten bizim tarafımızdan yok edilmesi gerekiyordu. Bir kürde merhamet gösterilmez. Bir gün gelir ve ihanet eder. İşte görüyorsunuz. Yıllardır bizim kutsalımız olan bayrağımııza ve Atamıza hakaretler ediyorlar. NE zaman anlayacaksınız bu Kürt denen teröristlerin bu lkeye ve dünyaya israf olduklarını? 10 47 Yanıtla
    hasan yılmaz: KORAY kardeşim biz yıllardır içiçe kardeşçe yaşamız halklarız kolay kolay satmayız birbirimiz biraz tarhini okur musun. . . . biraz çanakkale şehitliğini dolaşır mısın? ayrılık, nankörlük infakları ekmeyin yüreklerinize. . . bize bizden başkası yar olmaz. . . bunların hepsi israilini projesi : eğer bu karışıklık olmamış olsaydı eğer bu savaşları çıkaramamış olsaydı bugün dünyanın gözü önünde gazzeli çocuklara bomba yağdıramayacaktı. . . biraz düşünün ezberleri bozun. . hani şimdi herkesin yaşadığı alan ve din belli. . . israilin de belli arkadaşlarım. . şimdi soruyorum kendini mücevher mücahit zanneden demir parçaları neden israilin yaptıklarına karşı birlik olamıyorsunuz? 0 0
  • orjinal: kandili ne zaman ele geçireceksiniz. 10 34 Yanıtla
  • hakan öztürk: çok yaşa kürt birliği kahrolsun işid 33 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement