"Işık Doğudan Gelir" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Işık Doğudan Gelir"

"Işık Doğudan Gelir"

"Işık Doğudan Gelir" başlığıyla düzenleyeceği sempozyumda İslâm kültürünün 'Batı'ya örnek olduğu kültür sanat çalışmaları ele alınacak.

17.02.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, hayatımıza yön veren kültürel değerlerimizin izini sürmeye devam ediyor.

İBB Kültür Müdürlüğü'nün "Işık Doğudan Gelir" başlığıyla düzenleyeceği sempozyumda İslâm kültürünün 'Batı'ya örnek olduğu kültür sanat çalışmaları ele alınacak.

Programda, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan Gülper Refiğ "Batı Müziğinin Kaynağı Endülüs" başlıklı bir tebliğ sunacak. Refiğ, Endülüs medeniyetinin derinlikli müzikalitesinin Batı müziği üzerindeki etkilerini anlatacak.

New York Pratt Enstitüsü Sosyal Bilimler ve Kültürel Çalışmalar Bölümü'nden Kumru Toktamış, "Batıda Değişegelen Müslüman Kadın İmajları" konulu tebliğini sunacak.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden Nazende Yılmaz ise "İslâm Mimarisi'nde Co-Existence/ Birlikte Var Olma Örnekleri" başlıklı sunumunda Doğu kültürünün mimari eserlerinin sosyal hayattaki yansımalarını ele alacak.

Sempozyumda, İslâm kültüründe mimari ve müzik gibi birçok farklı dalda verilen eserlerin tüm dünyayı aydınlatma süreçleri anlatılacak. Ayrıca İslâm kültürünün Batı ile ilişkisi sosyolojik açılardan ele alınarak görsel ve işitsel sunumlara da yer verilecek.

"Işık Doğudan Gelir" başlıklı sempozyum, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 24 Şubat Salı günü 10.00'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement