Işıklar Askeri Hava Lisesinde Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Işıklar Askeri Hava Lisesinde Mezuniyet Töreni

Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığında düzenlenen "157. Dönem Mezuniyet Töreni"nde 177 öğrenci diplomalarını aldı.

03.07.2015 14:38  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığında düzenlenen "157. Dönem Mezuniyet Töreni"nde 177 öğrenci diplomalarını aldı.

Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığında gerçekleştirilen törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Muharip Hava Kuvvet ve Füze Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, davetliler ve öğrencilerin velileri katıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, karşılama mangasını selamladıktan sonra okul anı defterini imzaladı.

Mezuniyet töreninde konuşan Okul Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Özgen, 170 yıllık tarihi boyunca birçok komutan, lider ve devlet adamı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi'nin 2008 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Hava Lisesi olarak hizmet vermeye başladığını hatırlattı.

Tarihten getirdiği güçlü birikimi, Türk Hava Kuvvetleri'nin çağdaş vizyonuyla birleştiren okulun çok kısa sürede ulusal ve uluslararası alanda önemli dereceler elde ettiğini ifade eden Özgen, "Okulumuz son dönemde 'eğitimde cazibe merkezi' haline gelmeyi başarmıştır. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının yavru kartalı Işıklar Askeri Hava Lisesi, sorumluluğunun bilincinde olarak eğitim ve öğretimde her geçen gün artan kalitesi ile yoluna devam etmektedir" dedi.

Özgen, mezun olan öğrencilere de seslenerek, havacılığın her yönüyle dikkat edilmesi gereken bir yaşam felsefesi olduğunu belirtti.

"Geleceğin savaşlarını hava ve uzay gücünü iyi yönetenler kazanacaktır"

Işıklar Askeri Hava Lisesi'nde sadece akademik dersler değil, bir yaşam tarzının da öğretildiğini anlatan Özgen, şöyle devam etti:

"Bu kutsal ocaktan aldığınız değerler bütünü, hayatınızın sonuna kadar kullanacağınız tüm davranışlarınıza yön verecek evrensel değerlerdir. Teknolojik gelişmeler göstermektedir ki geleceğin savaşlarını hava ve uzay gücünü iyi yönetenler kazanacaktır. Hiç şüphem yok ki sizler de Işıklar Askeri Hava Lisesinden aldığınız feyz ve donanımla geleceğin savaşlarında ülkemizin gurur kaynağı olacak ve ülke savunmasında çok önemli görevler üstleneceksiniz. Bizler komutanlarınız olarak şanlı Türk bayrağını en yükseklerde dalgalandıracağınıza gönülden inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Yüreklerinizden merhamet duygusu, ruhlarınızdan vatan, bayrak ve insanlık sevgisi hiç eksik olmasın. Yolunuz açık, bahtınız aydınlık olsun."

Dönem birincisi Oğuzhan Kızıltaş da Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına birçok değerli komutan kazandırdığını dile getirerek, "Burada aldığımız eğitimi Hava Harp Okulunda alacağımız eğitimle birleştirerek Hava Kuvvetleri bünyesinde vatanımıza ve milletimize kanımızın son damlasına kadar en iyi şekilde hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Kızıltaş, ikinci Samet Kızılhan ve üçüncü Abdülkadir Erdoğan'a diplomaları sırasıyla Orgeneral Akın Öztürk, Orgeneral Abidin Ünal ve Vali Yardımcısı Usta tarafından verildi.

Dönem birincisi Kızıltaş'ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından diğer öğrencilere de diplomaları verildi.

Tören yürüyüşünün ardından mezun olan 177 öğrenci ceplerinden çıkarttıkları karanfilleri, tribünde oturan ailelerine attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Işıklar Askeri Hava Lisesinde Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement