İşitme Engeliller Avrupa'da İlki Yaşadı - Son Dakika
Spor

İşitme Engeliller Avrupa'da İlki Yaşadı

İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin, Türkiye'ye Avrupa şampiyonalarındaki ilk madalyayı getirmiş olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

02.07.2015 12:03  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BUĞRA ERSAVAŞ - İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, Türkiye'ye Avrupa şampiyonalarındaki ilk madalyayı getirmiş olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Metin, 2015 Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda kazandıkları altın madalyanın kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Daha önce dünya şampiyonu, dünya ikincisi olduk ama tarihimizde hiç Avrupa derecemiz yoktu. Avrupa şampiyonalarında tarihimizdeki ilk madalyayı almanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Elemelerde de şampiyonada da çok iyi maçlar çıkarttıklarını ifade eden Metin, "Futbolcularımızı 4 kez kampa aldık. İyi geçen hazırlık dönemi sırasında, Spor Toto 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig takımlarıyla hazırlık maçları oynadık. Herhangi bir engeli olmayan sporcularla karşılaşmak, çocuklarımızın motivasyonunu artırdı. Elemelerdeki başarılı futbolumuzu, şampiyonaya taşımayı başardık. Her şampiyona biraz stresli başlar, bu sefer de öyle oldu ama giderek tempomuzu artırdık. Önemli futbol ülkelerini geride bırakarak, önemli bir şampiyonluğa imza attık" diye konuştu.

Yeni hedef deafolimpik şampiyonluğu

Ali Metin, milli takım olarak başarılı bir seneyi geride bıraktıklarını ve kazandıkları Avrupa şampiyonluğu sonrasında kendilerine yeni hedefler belirlediklerini vurguladı.

Dünya şampiyonluğunun ardından Avrupa şampiyonluğuna da ulaştıklarını söyleyen Metin, "Artık kendimize yeni hedefler belirledik. Dünya ve Avrupa şampiyonluklarının ardından yeni hedefimiz deafolimpikte altın madalya kazanmak. Artık tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kadroda 12 yeni isim

Ali Metin, 2012 yılında dünya şampiyonu olduktan sonra milli takımı gençleştirmek adına yeni isimlere yöneldiklerini vurgulayarak, Avrupa'daki şampiyonada 12 yeni sporcuyla mücadele ettiklerini dile getirdi.

Ekibiyle her maça gittiklerini ve oyuncuları yakından takip ettiklerinin altını çizen Metin, şöyle devam etti:

"2012 yılında başarılı bir kadro ve kazanılmış bir dünya şampiyonluğu var ancak yıllar ilerledikçe yaş ortalamamız da yükseliyor. Bunun önüne geçebilmek için tüm Türkiye'de çok geniş bir araştırma yapıyoruz. Mümkün olduğu kadar her maça gidip, oyuncularımızı yakından takibe alıyoruz. Sonra da kamp dönemlerinde bu isimleri elemeden geçirip, en başarılı kadroyu yakalamaya çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuzu söyleyebilirim."

"Büyük destek gördük"

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kendilerine verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Metin, kendilerini mahcup etmedikleri için sevinç yaşadıklarını dile getirdi.

Metin, şampiyonaya TFF'nin Riva tesislerinde kamp yaparak hazırlandıklarını hatırlatarak, "Bu kamp çocuklarımızın motivasyonu açısından büyük önem arz ediyordu. A Milli Futbol Takımı oyuncularıyla aynı yataklarda yatmaları, aynı yerlerde yemek yemeleri ve aynı sahada antrenman yapmaları, çocuklarımızı moral açısından en üst seviyeye taşıdı. Bu kampın futbolcularımız üzerindeki olumlu etkisi inanılmaz boyuttaydı" şeklinde konuştu.

Metin, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir ve yönetim kurulu üyelerine de verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İşitme Engeliller Avrupa'da İlki Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement