İslahiye'deki Suriyeli Öğrenciler İçin Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Yerel

İslahiye'deki Suriyeli Öğrenciler İçin Ders Zili Çaldı

İslahiye\'deki Suriyeli Öğrenciler İçin Ders Zili Çaldı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İslahiye ilçesindeki çadır kente yerleşen Suriyeli ailelerin 2 bin 300 çocuğu için AFAD ve UNICEF işbirliğinde yaptırılan okulda dersler başladı.

22.09.2014 13:53

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İslahiye ilçesindeki çadır kente yerleşen Suriyeli ailelerin 2 bin 300 çocuğu için ders zili çaldı.

10 bin Suriyeli'nin barındığı çadır kentte eğitim çağındaki 2 bin 300 Suriyeli öğrenci, AFAD ve UNICEF tarafından işbirliğiyle yaptırılan 24 derslikli okulda ara verdikleri eğitimlerine yeniden başlama heyecanı yaşadı.

Çadırkent Eğitim Koordinatörü Kasım Tahiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 81 gönüllü öğretmenin görev yaptığı okul sayesinde 2 bin 300 çocuğun eğitimlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Okulda okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde kendi müfredatlarına göre öğrencilere eğitim verildiğini ifade eden Tahiroğlu, "Öğrencilerin ders kitapları AFAD, çanta ve kırtasiye ihtiyaçları ise UNICEF tarafından karşılanıyor. Kampta eğitime başlayan öğrencilerimize ayrıca Türkçe dersi de verilecek" dedi.

Tahiroğlu, okul sayesinde çocukların eğitimlerinden geri kalmayacaklarını kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İslahiye'deki Suriyeli Öğrenciler İçin Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement